Bedrijfsbiljarten: Nieuws en wetenswaardigheden

Speeldag 28 maart

De Gemeente - 't Karrekot: 129 punten versus 114 punten.

Alle biljarters op 1 speler na van elk team scoorden meer of veel meer dan 100 punten met positieve uitschieters van Leen de Koning met 175 punten en opnieuw een century (100 caramboles); Piet Roose met 185 punten!! en bij 't Karrekot vermeldenswaardig de 140 punten voor Willie Moes en een minimaal aantal poedels van slechts 2 stuks voor Aad Troost.

De gemeente zet zijn goede reeks voort in de strijd om de eerste plaats. De voorsprong van DOW-1 zal echter zo goed als zeker te groot zijn om er de laatste speeldag nog overheen te kunnen gaan. 

DOW 1 - DOW 2: 103 punten versus 84 punten.

Bij het begin van de ontmoeting werd meegedeeld dat Thijs Geuze met een dubbele longontsteking in de nacht van maandag op dinsdag is opgenomen.

We wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Loting wees uit dat Martin Dekker 2 wedstrijden zou gaan spelen omdat Hennie Janse (de koploper in het algemeen klassement) niet beschikbaar was. 

Eigenlijk een ontmoeting zonder verrassingen. DOW-1 weet met de 105 punten dat het goed op weg is om de beker te gaan bemachtigen en DOW-2 wacht op betere tijden die ongetwijfeld het volgend seizoen zullen komen. Positieve uitschieters bij DOW-1 waren Piet Boot met 129 punten en Martin Dekker in zijn 1-e partij met 135 punten. Bij DOW-2 was Rudie Dobbelaar de enige die met 121 boven de 100 uitkwam.

Speeldag 14 maart

Met nog 2 speeldagen te gaan lijken de kaarten, wat betreft de team posities, toch wel geschut. Door winst op 't Karrekot (met zo'n 111 punten voor DOW-1) heeft DOW-1 de  koppositie verder versterkt aangezien de Gemeente bleef steken op 91 punten en daarmee iets zakt.

Ook in het individuele klassement is goed zichtbaar dat DOW-1 goede zaken doet dit seizoen. Hennie Janse staat op no:1 en Piet Boot daar kort achter.

't Karrekot kruipt iets dichter naar de Gemeente toe maar of het gat in 2 speeldagen nog te dichten zal zijn is niet echt waarschijnlijk. Maar we gaan het zien.

DOW-2 staat een beetje hulpeloos op de laatste plaats waarbij 4 van de 6 spelers aan de staart van het individuele klassement bungelen. 

Van bewust drukken, om volgend jaar weer te gaan vlammen is echter geen sprake. 

Speeldag 28 feb 2023

Karrekot - DOW-2.

Slechts 1 van de spelers van zowel 't Karrekot als DOW2 haalde meer dan 100 punten.

Voor DOW 2 was dat Ben Fu met een een mooie 144 punten (49 caramboles!) en voor 't Karrekot was dat Willie van Bree met 111 punten.

De team scores waren niet bar goed te noemen waarbij 't Karrekot toch nog aan het langste eind trok met 86 punten ten opzichte van slechts 81 punten voor DOW-2.

Gustaf van Hecke had een mindere dag en moet zijn eerste plaats in het individueel klassement afstaan aan Hennie Janse die bij DOW1 aan een fantastisch seizoen bezig is.

DOW-1 - De Gemeente

Aanzienlijk beter ging het bij de ontmoeting tussen DOW-1 en de Gemeente.

Met name DOW-1 scoorde 111 punten dankzij mooie scores van Martin Dekker en Hennie Janse en pakte de winst op de Gemeente.

De Gemeente bleef steken op 100 punten. Positieve uitschieter bij de Gemeente was Leen de Koning die met 89 caramboles, goed voor 156 punten de baas bleef in zijn wedstrijd tegen Piet Boot. 

Met nog 3 speeldagen te gaan lijkt (met de nadruk op lijkt) DOW1 de overwinning in dit seizoen naar zich toe te gaan trekken. 

Met stabiel spel van meerdere spelers komt de overwinning iedere week een stapje dichterbij.

Speeldag 24 jan 2023

Speeldag 8

De Gemeente - DOW-1

Deze speeldag is er best een om te onthouden vanwege de uitzonderlijke score bij de ontmoeting "De Gemeente - DOW1". Beide teams waren in uitzonderlijk goede doen wat te zien is aan het eindresultaat. In beide teams was er slechts 1 speler die zijn 100 punten niet wist te halen. De rest zat er veelal ver boven zoals te zien is op onderstaand overzicht (voor deze keer ook bij de mededelingen). Opmerkelijke score was de century van Piet Boot (101 caramboles). Dit is de 2-e century van dit seizoen in deze competitie. De eerste was van Leen de Koning. Ook Hennie Janse was wederom zeer geconcentreerd en schuift meer en meer op richting de 1-e plaats in het individueel klassement. Bij de Gemeente een uniform hoge score voor 4 van de 5 spelers. DOW 1 versterkt zijn koppositie met de Gemeente in de achtervolging. Mogelijk is de uitslag uniek te noemen in de geschiedenis van het Bedrijfsbiljarten. 132 punten voor de Gemeente en 133 punten voor DOW1.
Aad Troost bevestigt dat de uitslag uniek te noemen is in de geschiedenis van het Bedrijfsbiljarten. 132 punten voor de Gemeente en 133 punten voor DOW1. 

DOW2 - 't Karrekot: De uitslag van deze ontmoeting was niet echt spectaculair te noemen zoals bij de Gemeente. . Bij DOW2 kwam er niemand boven de 100 punten en bij 't Karrekot "slechts" 2.  Willy van Bree scoorde een fraaie 135 punten e Rodney van Hoeve. Eigenlijk was de einduitslag best teleurstellend voor beide teams met slechts 82 punten voor DOW2 tegen 93 punten voor 't Karrekot. Beide teams zakken daarbij in de ranglijst en wordt de kloof met DOW1 en de Gemeente weer wat groter hoewel 't Karrekot slechts 4 punten onder de Gemeente staat.
Maar volgende keer kunnen de ballen weer beter rollen.

11 jan 2023

Start 2-e helft van het seizoen. Na enkele weken stil te hebben gelegen zijn de teams weer vol goede zin en moed van start gegaan.

DOW-2 -DOW-1.
Om stroom te besparen zijn er enkele maanden geleden schakelaars geplaatst. Jammer maar helaas stonden er 3 van de 4 tafels gisteravond koud. Van de tafel die warm stond was maandagavond de schakelaar al verwijderd omdat deze toen koud stond. Dus direct om half 7 de schakelaars direct verwijderd wetende dat het toch zo'n 2.5 uur duurt voordat de tafels op temperatuur zijn. De eerste wedstrijd is dan ook gespeeld op de warme tafel. en na 1,5 opwarmen ook de 2-e tafel. Volgens de spelers van de langzaam op temperatuur gekomen tafel waren hun resultaten daar mede aan te wijten. Het probleem met de schakelaars is doorgegeven aan de hoofd beheerder dus dat moet goedkomen.
Het eindresultaat voor DOW-2 was dat alleen de team-captain ruim boven de 100 punten scoorde voor het team. Dat was voor hem toch al een tijdje geleden. Bij DOW-1 waren er 2 spelers die boven de 100 punten uitkwamen met Hennie Janse als positieve uitschieter met 145 punten. Heel geconcentreerd werkt hij zich naar de top van het individueel klassement met op dit moment een mooie 2-e plaats achter Gustaaf van Hecke. De eindscore was DOW-2 84 punten en DOW-1 100 punten waarmee DOW-1 zijn koppositie handhaaft.

"t Karrekot - de Gemeente
Beide teams hielden zich op deze eerste speeldag van 2023 precies in evenwicht met een superklein voordeel van 0.7 punt voor 't Karrekot. Grote uitschieters in de onderlinge partijen waren er niet. Johan Sijnesael scoorde als enige voor 't Karrekot boven de 100 punten terwijl zowel Ronald Groothaert als Leen de Koning dit haalden voor de Gemeente. De einduitslag 't Karrekot 91,76 versus 91,04.

23 november 2022

 

Op de laatste ontmoetingen voor de winterstop waren al de wedstrijden in het PVO gebouw bij DOW.
DOW 1 ontving hier 't Karrekot en DOW 2 de Gemeente.

DOW 2 - de Gemeente:
De meeste spelers van de Gemeente en van DOW 2 hadden toch niet zo'n beste dag.
De ballen rolden meestal niet zoals gehoopt.
Slechts 1 speler van de 10 haalde een score van meer dan 100 punten en dat was Krijn de Graaf van DOW 2. 3 spelers haalden precies 100 punten.
De eindscore was voor beide teams dus wat teleurstellend t.w. 83 punten voor DOW 2 en 85 punten voor de Gemeente.

DOW 1 - 't Karrekot:
De wedstrijden tussen deze teams verliep een stuk beter. 
Bij DOW 1 speelden alle spelers een prima partij waarbij ze allen ruim boven de 100 punten uitkwamen. De teamscore van 125 punten loog er dan ook niet om.
Ook 't Karrekot als team kwam met 102 punten positief uit de strijd ondanks de 2 mindere partijen met zelfs een score van slechts 45 punten erbij.

Voor Johan Sijnesael was het zijn 3-e wedstrijd in de competitie wat betekent dat zijn "aantal te spelen caramboles" nu is vastgezet.
De 30 te spelen caramboles blijven staan voor Johan.

We gaan nu de winterstop in. DOW1 is op dit moment koploper met 110 punten met toch wel een mooie voorsprong op 't Karrekot en de Gemeente allebei met zo'n 105 punten.
DOW 2 staat op dit moment toch wel een beetje troosteloos onderaan met 93 punten.

Op 10 januari starten we weer vol goede moed aan de 2-e helft van de competitie. Dan gaan we weer zien hoe de ballen zullen rollen.

1 november 2022 5-e speeldag

DOW1-DOW2

Op 1 november troffen DOW1 en DOW2 elkaar. Uiteraard waren de teams er op gebrand om elkaar de loef af te steken. Tot op het eind toe bleef het spannend welk team er met de winst vandoor zou gaan maar afgerond haalden beide teams een score van 95 punten. Vermeldenswaardig is dat het * achter Mart de Zeeuw weg is en dat Mart nu te boek staat om 38 i.p.v. 35 caramboles te spelen. Mart; veel succes. Je bent echt een aanwinst voor DOW1.

De Gemeente - 't Karrekot

In de voorlaatste speelronde van de 1-e helft was de ontmoeting tussen de Gemeente en 't Karrekot.
Beide teams zijn in goede doen de laatste tijd. Voor beide teams gold dat 3 van de 5 spelers ruim hun gemiddelde haalden met een Ronald Groothaert deze keer als uitschieter met een fraaie score van 162 punten. De Gemeente scoorde met 111 punten net iets hoger dan 't Karrekot die met een verdienstelijke 106 punten waarschijnlijk toch tevreden zal zijn.

In de trendgrafiek zien we op dit moment dat De Gemeente, 't Karrekot en DOW1 redelijk stabiel ruim boven de 100 punten dicht bij elkaar staan. DOW2 heeft nog wat in te halen en doet zijn best om naar de 100 punten te gaan. We zullen zien hoe de ballen zullen rollen de rest van het seizoen.

Over 3 weken spelen alle teams in het PVO gebouw bij DOW de laatste wedstrijden voor de winterstop. 

18 oktober 2022 4-e speeldag

Gisteravond was het alweer de 4-e speeldag van de competitie.

Het lijkt er op dat alle teams op stoom gekomen zijn gezien de uitslagen.

de Gemeente - DOW2.

DOW2 was naar La Redoute gekomen met 4 spelers waarvan Krijn de Graaf al een keer 2 wedstrijden op een avond had gespeeld. Aad Tuit was de gelukkige want het bleek dat Aad in zijn 2-e wedstrijd tegen Ed Tolsma zijn 1-e wedstrijd ruimschoots goed maakte met een score van  maar liefst 170 punten. De hoogste van de avond!

Bij de gemeente waren er minder extremen en het team kwam met wat plussen en minnen uit op 104 punten. Mede dankzij de hoge score van Aad ging DOW2 naar huis met 111 punten en zet daarmee de stijgende lijn voort maar nog steeds laatste in de teamscores. 

Rudi Dobbelaar speelde zijn 3-e partij in het team en gaat van 30 naar 33 te spelen caramboles. Zijn teambijdrage is goed zichtbaar in zijn scores.

't Karrekot - DOW1

Dacht DOW2 goede zaken gedaan te hebben om dichter in de buurt te komen van de concurrentie. Dat bleek voor dit team helaas niet zo te zijn want zowel 't Karrekot als DOW1 hadden een bijzonder productieve avond. Met resp. 123 en 122 punten hielden 't Karrekot  en DOW1 de teams elkaar mooi in evenwicht en vermeldenswaardig is zeker dat 9 van de 10 spelers ruim boven de 100 punten zijn uitgekomen. Proficiat!!

11 oktober 2022 3-e speeldag

't Karrekot ontving op de 3-e speeldag DOW 2 in de Veste.De vermeldenswaardigheden uit de 5 partijen die zijn gespeeld waren:
Rodney van Hoeve speelde voor 't Karrekot zijn 3-e partij wat betekent dat het * achter zijn naam verdwijnt en dat zijn nieuw te spelen aantal caramboles is vastgezet. Rodney haalde een gemiddeld aantal caramboles van 29 en was opgegeven voor 30 wat volgens de huisregels betekent dat zijn aantal op 30 blijft staan. (aantal wordt wel naar boven maar niet naar beneden aangepast). Rodney; veel succes verder in deze competitie.

Na een geweldige vorige ronde bleef het teamresultaat van 't Karrekot nu steken op 91 punten. Zoals natuurlijk vaak voorkomt is het teamgemiddelde uit pieken en dalen van de individuele scores bepaald. Bij 't Karrekot heeft Johan Sijnesael zich goed gerevancheerd van zijn matige eerste wedstrijd en scoorde nu 113 punten. Ook Willy Moes kwam met 110 punten boven de 100 punten uit terwijl de rest van het team dit niet haalde. Met name de 2 teamcaptains Aad en Wilmar presteerden onder de maat en wachten beiden op betere tijden die er ongetwijfeld zullen komen.

DOW2 raakte deze avond voor het eerst de 100 puntengrens aan. 3 van de 5 spelers haalden ruim de 100 punt. Ben Fu zelfs 132 en staat dankzij 2 puike wedstrijden in de bovenste regionen van het individueel algemeen klassement. Ook nieuwkomer Rudi Dobbelaar haalde voor de 2-e keer ruim de 100 puntengrens.

DOW1- de Gemeente.

Ook DOW1 heeft er, net als DOW2, gelukkig een speler bij gekregen. Dit zal helpen voorkomen dat er een speler 2 wedstrijden moet spelen of nog slechter, dat er een wedstrijd niet door kan gaan.
Mart de Zeeuw is DOW1 komen versterken en kon gelijk al mee doen.
Mart staat met * voor een aantal te spelen caramboles van 35 wat dus betekent dat hij een aardig potje kan biljarten.
Mart; veel succes....
De return van de Gemeente bij DOW1 liet een toch wel spectaculair beeld zien.
De spelers van DOW1 hadden er duidelijk zin in getuige de de teamuitslag van 128 punten

4 van de 5 spelers kwamen ruim boven de 100 punten uit met als uitschieters Hennie Janse en Willy de Bruijn die resp. 173 en 182 punten achter hun naam kregen.
Nieuwkomer Mart de Zeeuw kwam met 36 caramboles ook positief over de streep.
De 2 eerst geplaatste spelers (Piet Boot als Leen de Koning) van de teams speelden net als vorige week weer een nette wedstrijd. Zowel Piet als Leen scoorden 62 caramboles.

De individuele scores bij de Gemeente liepen redelijk uiteen bij de Gemeente. Wim Bareman herstelde zijn vorige wedstrijden met een mooie score die 125 punten voor hem opleverde.

3 van de 5 spelers haalden ruim 100 punten.

De eindscore derhalve voor de Gemeente was 99 punten.

28 september 2022 2-e speeldag

Vandaag de 2-e speeldag uit de reeks van 12.

DOW2 - 't Karrekot.

DOW2 kreeg 't Karrekot op bezoek en dit team had van 2 weken geleden nog wat goed te maken. En dat deden ze dan ook. Alle spelers hadden een score van 100 of (veel) hoger. Uitschieters hierbij waren Gustaaf van Hecke en Willy Moes met een score van resp. 179 en 150 punten waarmee de eindscore uitkwam op 128 punten voor het team. 't Karrekot revancheerde zich hiermee duidelijk en klimt in de ranglijst naar een fraaie 2-e plaats met 103 punten.
De 120 punten die door nieuwkomer Rudi Dobbelaar voor DOW2 binnen werden gehaald waren niet voldoende om DOW2 een zetje in de goede richting te geven. De teamgenoten van Rudi bleven ruim onder de 100 punten. Het team bleef steken op een schamele 78 punten. Volgende keer beter.
Rudi; welkom bij DOW2 en we hopen dat je nog veel punten bij elkaar zal spelen.

De Gemeente-DOW1

De Gemeente die, samen met DOW1 al bovenaan stond in het teamklassement deed vandaag goede zaken. Dit hoofdzakelijk door de prima wedstrijden van Ed Tolsma en Leen de Koning. Ed liet 186 punten noteren en Leen 182. Het team schreef 124 punten bij en gaat ruim op kop

De eerste century is ook weer binnen.  In een voor het publiek meer dan aantrekkelijke partij tussen Leen de Koning en Piet Boot trok Leen de partij naar zich toe met de eerste century (104 caramboles) van het seizoen. Ook Piet speelde een goede partij en stopte pas bij 84 caramboles en liet hiermee toch 153 bijschrijven voor het team. Leen en Piet staan met een huidig gemiddelde van resp. 4,7 en 3,9 op de plaatsen 1 en 4 van het algemeen klassement. Piet en Willy de Bruijn hadden beiden een goede score. De rest van het team liet het toch wat zitten en is daarmee gezakt naar een 3-e plaats.

13 september 2022 1-e speeldag

Na een mooie lange zomer konden we gisteren eindelijk weer starten met de bedrijfscompetitie.

DOW 2 ontving DOW 1 en de Gemeente ging bij  't Karrekot op bezoek.

Zoals eigenlijk altijd zijn er toch wel wat bijzonderheden te melden.

Dow 2- DOW-1

Zoals jullie wellicht weten hebben beide teams slechts 5 spelers wat betekent dat, als er iemand verhinderd is, er een speler middels loting 2 partijen speelt.

In dit geval was dat Willy de Bruijn die voor DOW1 2 partijen speelde vanwege de afwezigheid van Hennie Janse. 

De uitslag van de de ontmoeting viel in het voordeel uit van DOW1 waar zowel Piet Boot als Thijs Geuze een bijzonder fraaie score hadden, terwijl bij DOW 2 alleen Ben Fu boven de 100 punten uitkwam. 

DOW1 stak DOW 2 de loef af  met zo'n 100 punten tegen de 90 punten voor DOW 2. 

't Karrekot - de Gemeente

Bij 't Karrekot liep het niet zoals ze zelf hadden gehoopt. Ondanks het feit dat de meeste spelers al redelijk wat potjes hebben gespeeld viel de uitslag best wel tegen. 

Nieuwkomer Johan Sijnesael moet er bij zijn nieuwe team nog wat inkomen zo te zien en Teamcaptain Aad Troost moest duidelijk zijn meerdere erkennen in Leen de Koning; teamcaptain bij de Gemeente. Leen, die hiermee koploper is in het individuele klassement, zal zeer tevreden zijn met deze uitslag.

De uitslag resulteerde in een magere 79 punten voor 't Karrekot versus 101 punten voor de Gemeente.

7 augustus 2022

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en eigenlijk zo goed als afgerond. In overleg met de wedstrijdleiders is het speelschema goedgekeurd en is op desbetreffende pagina op deze website te zien.
Er was nog een poging gedaan om BC de Hoeve als 5-e team er weer bij te trekken maar helaas is dit niet gelukt vanwege te kort aan spelers bij die club.

Er zijn best wat mutaties bij de verschillende teams t.o.v. het vorige seizoen: 

DOW1:               
Geen mutaties; alleen gaat dit team het seizoen weer verder met slechts met 5 spelers.
DOW2:               
Rudy Wiemes is weggevallen vanwege emigratie naar Spanje en heeft derhalve ook slechts 5 spelers over gehouden.
Teamleider Theo van Damme heeft het stokje van teamleider na vele jaren overgedragen aan Wilmar Wullems.
Theo; bedankt voor je jarenlange inzet.
De Gemeente: 
Krijn v.d. Hooft is weggevallen uit het team maar het team zit met 6 spelers (+ Peter den Engelsman als reserve) nog altijd redelijk
goed in hun jasje.
't Karrekot:
Bijna kon 't Karrekot een 2-e team op de been brengen maar dat is net niet gelukt. Het team heeft versterking gekregen door het
aantrekken van 2 nieuwe spelers t.w. Johan Sijnesael en Rodney van Hoeve. Beiden staan met * genoteerd met 30 caramboles als startpunt. 

Overige kleine aanpassingen:

"team"wedstrijdlijsten.
- Bij het berekenen van de punten hoeft dat niet meer tot 3 cijfers achter de komma genoteerd te worden omdat dit door Excel berekend wordt. 
  De excel berekening wordt gebruikt voor het berekenen van de exacte uitslag.

- Omdat het aantal poedels vanaf vorig seizoen weer is bijgehouden (zichtbaar op de individuele scoringslijst) is er een kolom op het "team"wedstrijdformulier bijgezet om in te vullen. Op de individuele lijst werden de poedels al ingevuld.