Bedrijfsbiljarten: Nieuws en wetenswaardigheden

27 maart 2024

Het seizoen zit er weeral op. De laatste wedstrijden zijn gespeeld en de balans kon opgemaakt worden.
DOW-2 kon het kampioenschap niet meer ontgaan dus dat was niet meer spannend.
Wie er 2-e, 3-e en 4-e geworden zou worden wel. Het spande erom want het lag echt dicht bij elkaar.

DOW-1 - 't Karrekot.

DOW-1, de terechte kampioen van vorig jaar, kwam deze speeldag niet echt los en bleef steken op "slechts" 79 punten. Nieuwkomer Mart de Zeeuw haalde als enige een score boven de 100 punten. Bij 't Karrekot ging het een stukje beter en was de winnaar in deze ontmoeting met 91 punten. Teamcaptain Aad Troost en Rodney van Hoeve waren hier de spelers die meer dan 100 punten voor het team bijeen speelden.

De eindstand:
DOW1- 79 punten - 't Karrekot 91 punten

DOW-2 - De Gemeente

Hoewel het voor DOW-2 als team een formaliteit was, zou het voor Aat Tuit en Krijn de Graaf, resp. 1-e en 2-e in het individuele klassement nog spannend kunnen worden wie er 1-e zou worden. Krijn had om 1-e te worden 10 caramboles meer nodig dan Aad en dat was toch een te grote uitdaging. Beide spelers waren wel ruim "binnen" t.o.v. hun teamgenoten en we kunnen wel stellen dat Aad en Krijn een belangrijke bijdrage hebben geleverd in het kampioenschap van DOW-2.
De spelers van de Gemeente hadden, behalve Leen de Koning, niet hun beste avond. Alleen Leen haalde in zijn 2-e partij van het seizoen wederom een mooie score van 74 caramboles waar hij best tevreden mee was. Omdat Leen dit seizoen slechts 2 wedstrijden heeft gespeeld is zijn virtuele 1-e plaats in het individuele klassement (jammer genoeg voor hem) niet voldoende om mee te kunnen dingen naar de eeuwige roem en een fles wijn maar we kunnen concluderen dat Leen gelukkig helemaal terug is en dat is het belangrijkste.

De eindstand:
DOW-2  91 punten - de Gemeente 82

Teameindstand. Het is goed dat we tot 3 cijfers achter de komma alles vastgelegd hebben. Kijk naar het verschil tussen de no 2 en 3.

1-e plaats DOW-2 met                 104,799 punten

2-e plaats 't Karrekot met            93,143 punten

3-e plaats DOW-1 met                  93,076 punten

4-e plaats de Gemeente met        91,751 punten

Het individueel klassement:

1-e plaats Aad Tuit met 122,8 punten

2-e plaats Krijn de Graaf met 119 punten

3-e plaats Ed Tolsma met 117 punten

Buiten mededinging met eervolle vermelding: Leen de Koning met een topscore van 147,9 punten.

 

12 maart 2024

Zo; alweer de voorlaatste speeldag van het seizoen.

't Karrekot - DOW-1
't Karrekot ontving DOW-1 en beide teams waren duidelijk van plan om er iets moois van te gaan maken, getuige de uitslagen.
Beide teams hielden elkaar uiteindelijk goed in evenwicht met 114,3 punten voor 't Karrekot en 114,8 punten voor DOW-1. De score geeft ook aan dat zo'n beetje alle spelers "binnen" waren met een positieve uitschieter van Aad Troost die met zijn 155 punten een mooie bijdrage leverde voor zijn team. Voor Hans Wullems was het zijn 3-e wedstrijd voor DOW-1 wat betekent dat het *-tje achter zijn naam verdwijnt. Hans zijn aantal "te maken caramboles" blijft staan op 15. Veel succes verder Hans.

De einduitslag dus:

't Karrekot 114,3 versus 114,8 voor DOW-1

De Gemeente - DOW-2
Deze ontmoeting heeft best veel positieve kanten laten zien. Allereerst het heel goede nieuws dat Leen de Koning na diverse oog-ingrepen weer terug is in de biljartzaal. En niet zo'n beetje terug ook. Na een paar potjes getraind te hebben na zo'n 10 maanden oog-leed bleek al heel snel dat er nu niets meer mis is met zijn ogen. En zijn biljart kwaliteiten zijn nog steeds van een heel hoog niveau.
Hij hoopte om zijn 72 "te maken caramboles" te halen maar dat pakte anders uit.
Met een score van 136 caramboles met een serie van 33 erin haalde hij 192 punten binnen voor zijn team. Helaas voor de Gemeente was dat nog niet genoeg om totaal aan 100 punten te komen. 
Bij DOW-2 liep het weer allemaal op rolletjes en "we" zien er naar uit om vol trots de wisselbeker in ontvangst te nemen op de afsluitende avond. Onmogelijk dat een ander team "ons" dit nog kan ontnemen...
Op 2 caramboles na van 1 speler hadden al de biljarters een score van ruim boven de 100 punten met uitschieters van Krijn de Graaf, die met 183 punten lang gedacht moet hebben dat hij matchwinner van de avond zou gaan worden (totdat Leen gespeeld had). Ook Rudie Dobbelaar zorgde met 145 punten voor een belangrijke bijdrage in het teamresultaat.

De einduitslag:

De Gemeente 97,3 punten versus 130,6 voor DOW-2

Dezelfde teams ontmoeten elkaar weer op de laatste speeldag, 26 maart a.s. in het PVO gebouw bij DOW.
Nog best spannend wie er met de 2-e plaats vandoor zal gaan..

5 maart 2024

Gisteravond zijn de inhaalwedstrijden gespeeld tussen 't Karrekot en DOW-2. 
Ternauwernood kon deze keer DOW-2 4 man op de been brengen dus moest er worden geloot wie er een dubbele wedstrijd moest spelen.
Dit "lot"werd getrokken door Theo van Damme die in zijn eerste partij toch wat beter spel kreeg van Jan de More dan van Willie Moes in zijn 2-e partij.
In de 2-e partij was dat wel wederzijds waardoor ook Willie niet aan zijn "aantal te maken caramboles" kwam. Theo kwam met zijn 2 partijen uit op 100% dankzij een goede partij tegen Jan.

Met nog 2 speeldagen te gaan wordt het meer en meer duidelijk dat DOW-2 zijn koppositie niet meer af zal staan.
Dankzij Aad Tuit, die zijn persoonlijke koppositie verder versterkte in het individuele klassement, kwam het team op 102 punten uit. 't Karrekot hoopte op een verdere opmars in het klassement, maar bleef (helaas voor hen) steken op 88 punten.
De trendgrafiek laat zien dat DOW-2 al maanden op 103 punten (+/- enkele 10-en) staat terwijl de overige 3 teams rond de 92 punten strijden om de 2-e plaats.

Het lijkt er sterk op dat DOW-2 zijn koppositie niet meer af zal staan.....

28 feb 2024

27 februari stond in het teken van best wat extremen.
Bij alle teams, behalve bij DOW-2, schoten het aantal "gemaakte caramboles" versus "te spelen" caramboles vele kanten uit. 

DOW-2 - DOW-1:
DOW-2 lijkt dit seizoen toch het meest stabiele team te zijn met niet al te veel verrassingen. Zo ook deze speeldag. Geen extremen te melden met slechts 1 speler die zijn 100% niet haalde.
Bij DOW-1 was het juist andersom. 4 van de 5 spelers bleven onder hun kunnen, met uitzondering van Martin Dekker.
Martin zorgde met 77 caramboles, goed voor 183 punten, ervoor dat zijn team toch nog boven de 100 punten uitkwam. Een knappe prestatie.
De einduitslag DOW-2: 105 punten versus 101 punten voor DOW-1

't Karrekot - De Gemeente
Bij 't Karrekot speelden 2 spelers door verschillende omstandigheden een heel eind onder hun kunnen waardoor het teamresultaat ruim onder de 100 punten bleef.
Captain Aad Troost klimt weer verder op de individuele ranglijst met weer een score ruim boven de 100 punten.  

Bij de Gemeente scoorden er slechts 2 spelers boven de 100 punten. Piet Roose herstelde zich, na een paar mindere wedstrijden goed met een score van 150 punten. Ook Ronald Groothaert zal niet ontevreden geweest zijn met zijn 122 punten.
De uitslag: 't Karrekot 82 punten versus 91 punten voor De Gemeente.

DOW-2 verstevigt zijn koppositie weer wat duidelijker en het gaat er op lijken dat ze deze niet meer af zullen gaan staan met nog 3  speeldagen te gaan voor 't Karrekot en DOW-2 en slechts 2 voor DOW-1 en De Gemeente. We gaan het zien de komende weken.

VOLGENDE WEEK DINSDAG 5 MAART WORDEN DE INHAALWEDSTRIJDEN 'T KARREKOT DOW-2 GESPEELD.

13 feb 2024

Vandaag werden de inhaalwedstrijden gespeeld tussen DOW-1 en 't Karrekot.

't Karrekot is aardig teruggekomen in de competitie dus hadden ze er veel zin in. Hoewel; enkele spelers moesten tijdens de wedstrijden toch nog gebeld worden dat ze verwacht werden. Zelfs in deze tijd van de vele communicatiemiddelen blijkt het soms nog best lastig te zijn...
Met de komst van Hans Wullems zit DOW-1 nu gelukkig weer wat ruimer in de spelers wat nodig is omdat Thijs Geuze nog wat tijd nodig heeft om te herstellen. 

De wedstrijd zelf:
Bij DOW -1; de kampioen van vorig jaar, zijn het aantal te maken caramboles door de goede resultaten van vorig jaar voor sommige spelers wat aan de hoge kant. Voor die spelers is het dan ook moeilijk om 100 punten of meer te halen. Ook rollen de ballen niet altijd zoals je zou willen; maar dat geldt natuurlijk voor iedereen. 1 speler (M.d.Zeeuw) haalde ruim de 100 puntengrens en hielp zijn team aan 118 punten.
Nieuwkomer Hans Wullems speelde zijn 1-e wedstrijd en moet nog wat acclimatiseren. Hans haalde 60 punten in zijn eerste wedstrijd. 

Bij 't Karrekot ging het, net als de vorige wedstrijden, een stuk beter en waren er 3 van de 5 spelers mooi binnen met positieve uitschieters van 142 en 131 punten voor resp. Aad Troost en Rodney van Hoeve. Ook Jan de More scoorde 107 punten.
De eindstand: DOW-1 81 punten tegen 103 punten voor 't Karrekot.
Dit betekent dat 't Karrekot nu op de 2-e plaats staat, maar de verschillen zijn erg klein.

In het individuele klassement moest Willy de Bruijn zijn 1-e plaats afstaan aan Aad Tuit van DOW-2. Willy is naar de 4e plaats geschoven.

6 feb 2024

Gisteren speelden alleen de Gemeente hun wedstrijden tegen DOW-1 want 't Karrekot kon helaas slechts 3 spelers op de been brengen. De inhaal wedstrijden tegen DOW-2 staan ingepland op dinsdag 5 maart. Het speelschema is hier op aangepast.

De Gemeente- DOW-1.
Ook de gemeente was er met slechts 4 spelers wat betekende dat 1 speler 2 partijen moest spelen. In dit geval was dat Piet Roose.
Wel een aandachtspuntje voor de volgende keer omdat Piet al eerder 2 wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen: Volgens de huisregels dient er geloot te worden door de spelers die nog geen 2 wedstrijden op 1 avond hebben gespeeld. 
Bij DOW-1 was Willy de Bruijn er weer terug bij na zijn herstel. Willy was op 1 carambole na "binnen" en staat nog steeds op de eerste plaats in het algemeen individueel klassement. Een knappe prestatie.
Bij de Gemeente scoorde Wim Bareman 60 caramboles, goed voor 150 punten in zijn wedstrijd tegen Hennie Janse en bij DOW-1 had Mart de Zeeuw slechts 1 poedel in zijn wedstrijd tegen Piet Roose. Mart scoorde hiermee 146 punten voor zijn team.
De finalewedstrijd tussen Jan Buijze en Piet Boot was heel aardig om naar te kijken. Jan ging als een speer van start en had na 6 beurten al 32 caramboles. Piet Boot kwam in de 2-e helft goed terug maar moest uiteindelijk toch de winst laten aan Jan die met 53 caramboles 113 punten toevoegde aan het teamresultaat. Piet scoorde 52 caramboles.
De uitslag: De Gemeente 96 punten en DOW-1 .99. Beide teams kruipen hiermee iets omhoog...

Volgende week worden de inhaalwedstrijden gespeeld tussen DOW-1 en 't Karrekot.

23 januari 2024

Vandaag alweer de 8-e van de 12 speeldagen. Toch weer een zo'n dag waarin best veel gebeurde. 

De Gemeente - 't Karrekot.

De Gemeente moest voor de 2-e keer een beroep doen op algemeen reserve Peter den Engelsman. Peter scoorde wederom een ruime voldoende in de wedstrijd tegen Willy van Bree. Ook Willy had een goede avond en won deze partij met maar liefst 139 punten versus 104 voor Peter.
Aan de zijde van de Gemeente scoorde alleen Ronald Groothaert met 115 punten nog boven de 100 punten. Henk Lucasse die van 't Karrekot over was gegaan naar de Gemeente hielp zijn "nieuwe" team niet echt. Henk ging er deze keer met de poedelprijs vandoor met een score van slechts 45 punten. We komen wat dat betreft allemaal wel eens aan de beurt.

Bij 't Karrekot scoorden alle spelers 100 punten of meer wat betekende dat het team met een heel mooie score van 122 versus 85 voor de gemeente de grote winnaar van de avond was. Dit zien we dan ook terug in de teamscore. 

DOW1 - DOW2:
DOW1 kwam wederom een speler te kort waardoor Mart de Zeeuw 2 wedstrijden moest spelen. De andere 3 spelers hadden al eens 2 partijen op 1 avond gespeeld. Mart was iets ander van plan dan wat er deze avond uit zijn keu kwam en ontliep ternauwernood de poedelprijs in zijn eerste partij tegen Krijn de Graaf. Gemiddeld speelden beide teams ruim onvoldoende. Bij DOW1 scoorde Martin Dekker met 121 punten als enige boven de 100 punten. Bij DOW2 was dat Aad Tuit met 122 punten. Aad neemt hiermee de 2-e plaats in het algemeen individueel klassement over van Krijn de Graaf. De einduitslag: DOW1 84 punten versus 85 voor DOW2.

9 januari 2024

Zo; de 2-e helft van het seizoen is weer begonnen.
Net zoals in de eerste helft ontmoetten de 4 teams elkaar in het PVO gebouw waar DOW-1 tegen de Gemeente speelde en DOW-2 tegen 't Karrekot.

DOW-1 - De Gemeente:
DOW-1 is gelukkig weer op volle sterkte hoewel Willy de Bruijn de eerste wedstrijd nog niet mee deed.
Willy is herstellende en het gaat gelukkig goed met hem. In de Veste heeft Willy al een paar potjes gebiljart.
Het leek er wel op dat sommige spelers een paar weken niet hadden gebiljart, getuige de uitslag van deze ontmoeting die met een nipte voorsprong werd gewonnen door de Gemeente. 88,4 punten versus 87,8 punten voor DOW-1. Mart de Zeeuw en Ronald Groothaert, die de laatste wedstrijd speelden, waren de enige spelers uit hun team die boven de 100 punten uitkwamen. Mart 151 punten en Ronald 133.

DOW-2 - 't Karrekot.
Vanwege het ontbreken van 2 spelers moest er worden geloot wie er 2 wedstrijden moest spelen.
Rudie Dobbelaar was de "gelukkige" en sloot zijn 2 partijen af met scores van resp. 128 en 117 punten .
Bij DOW-2 liep het over het algemeen wederom goed en we zien dat een mindere partij door een speler ruimschoots wordt goedgemaakt door een andere. Ook teamleider Wilmar Wullems was eindelijk ook weer eens goed op dreef en hij hielp zijn team met een nette score van 60 caraboles; goed voor 158 punten. 
Bij 't Karrekot scoorden ook 3 van de 5 spelers een score van boven de 100 punten. (Rodney, Jan en Willy).
't Karrekot kwam hiermee voor het eerst dit seizoen aan een teamscore boven de 100 punten en kruipt hiermee langzaam omhoog.
DOW-2 behaalde de dagwinst met 111 punten en verstevigt hiermee zijn koppositie.

Als DOW-2 nog een paar van deze dagen heeft zal het moeilijk zijn om hen van de 1-e plaats af te krijgen.

Inhaalwedstrijd 21 november 2023: DOW-1 - 't Karrekot.
In onderling overleg hebben 't Karrekot en DOW-1 afgesproken dat de inhaalwedstrijd DOW-1 - 't Karrekot gespeeld zal worden op DINSDAG 13 Februari in het PVO gebouw. Wilmar heeft de zaal gereserveerd.

21 november 2023

Normaal gezien zouden alle 4 de teams nu op de helft van deze competitie zijn, ware het niet dat DOW1 door verschillende omstandigheden niet meer dan 3 spelers op de been kon krijgen. Dit betekent dat de wedstrijd tegen 't Karrekot ingehaald zal worden. 

DOW-2 - de Gemeente.
Over deze ontmoeting kunnen we ook best kort zijn. De gemeente was met 4 spelers gekomen, wat betekende dat er geloot moest worden wie er 2 wedstrijden zou spelen. Dit lot werd door Piet Roose getrokken. Piet kon de matige eerste wedstrijd echter niet compenseren en moest genoegen nemen met ook een 2-e onder de 100 punten. Alleen Ed Tolsma scoorde met 105 punten een mooie voldoende voor het team.

Bij DOW-2 was het net andersom.
Hier scoorden 4 van de 5 spelers ruim boven de 100 punten, waarbij zowel Aad Tuit als Krijn de Graaf, goed voor 144 punten, nu beiden in de top 3 staan van het individuele klassement.

De uitslag: DOW-2 112 punten versus 72 punten voor de Gemeente.

DOW-2 verstevigt hiermee zijn 1-e plaats in het teamklassement en de Gemeente zakt toch weer wat verder weg.

7 november 2023

Deze, inmiddels 5-e speeldag, week niet zoveel af van de vorige met dien verstande dat nu DOW-1 in goede doen was en de overige teams onder de 100 punten bleven.

't Karrekot - DOW-1
Hoewel 2 van de 5 spelers ruim "binnen" waren viel de eindscore van 't Karrekot best nog tegen met een eindscore van 82,674 punten.
Dit is op dit moment toch een beetje in lijn met de afgelopen wedstrijden en wacht het team op betere tijden die er ongetwijfeld zullen komen.

DOW-1 was wederom met 4 man. De reden deze keer was dat Willy de Bruijn afgelopen weekend opgenomen is in het ziekenhuis.
We wensen Willy een volledig herstel toe.

DOW-1 was goed op dreef en op 1 speler na hadden ze een score van meer dan 100 punten. Thijs, die 2 wedstrijden speelde, scoorde 2 maal exact hetzelfde, niet alleen wat betreft caramboles maar ook qua hoogste serie en aantal poedels. Echt een kopie.
DOW-1 ging met 105,6 punten naar huis.

Het was (althans voor mij) wel opvallend dat op de wedstrijd lijsten het "aantal te spelen caramboles" van vorig jaar gebruikt waren voor de spelers van 't Karrekot wat betekent dat ze geen 90,8 maar 82,7 punten hebben.

De gemeente - DOW-2
Om 18:45 startte de eerste wedstrijd al om het niet al te laat te maken. Achteraf gezien was het niet echt nodig om eerder te beginnen want de de wedstrijden waren gemiddeld best snel klaar en meestal is dat niet zo'n goed teken.
Met name bij de Gemeente liep het niet zoals ze van plan waren.
Alleen Wim Bareman kwam in zijn wedstrijd tegen Rudie Dobbelaar boven de 100 punten uit. Voor Piet Roose was het zijn eerste wedstrijd. Met 40 van de 42 te spelen caramboles een goede start.
Bij Jan Buize was het * van achter zijn naam, wat betekent dat hij vanaf nu te boek staat voor 47 caramboles. Zover kwam Jan deze keer niet.

Bij DOW-2 waren 3 van de 5 spelers goed "binnen" en Krijn de Graaf, weer goed voor 133 punten, kruipt weer meer en meer naar de koppositie van het individuele klassement. 

De uitslag: De Gemeente 81,9 punten versus 93,7 voor DOW-2
Wat het betekent voor het teamklassement is te zien in de trendgrafiek.

24 okt 2023

Voor sommige teams leek het wel vrijdag de 13-e, zo mager was de score. Deze, inmiddels 4e speelronde had duidelijk 1 winnaar en dat was DOW-2 die erin slaagde om de opmars naar de kop van het teamklassement door te zetten ten koste van de Gemeente.

DOW-2 - DOW-1:

DOW-1 zit in zwaar weer wat betreft het aantal spelers. Zoals eerder gemeld speelt Hennie Janse in principe niet meer 's avonds en Mart de Zeeuw is op vakantie tot januari 2024. Mogelijk krijgt het team toch nog versterking van Cees Baumgarte, die tot enkele jaren geleden ook voor DOW-1 speelde in deze competitie. Er is afgelopen weken binnen DOW-1 gesproken met Cees.

DOW-1 was met 4 spelers wat betekende dat 1 speler (Martin Dekker in dit geval) 2 wedstrijden moest spelen
Zijn magere score in de 1-e wedstrijd compenseerde hij deels met een score van 46 caramboles in zijn 2-e partij. Verder speelde Willy de Bruijn, die dit seizoen heel goed op dreef is, 142 punten bij elkaar voor zijn team. 

Bij DOW-2 haalden 3 van de 5 spelers een ruime, tot zeer ruime, score boven de 100 punten met als uitschieter Krijn de Graaf, die met een score van 161 punten een belangrijk aandeel had in de positieve eindscore van 115 punten voor DOW-2.

De eindscore was DOW-2 115 punten tegen 90 punten voor DOW-1.

't Karrekot - De Gemeente.

Het is waarschijnlijk heel lang geleden dat de totaalscore van 2 teams in de Bedrijfscompetitie zo laag (slechts 143 punten) is geweest.
Wedstrijden die hopelijk snel worden vergeten...
Alleen Jan Buize, die zijn 3-e wedstrijd voor de Gemeente speelde, haalde met zijn 54 caramboles de maximaal te halen 125 punten. Deze limiet geldt voor de eerste 3 wedstrijden. Het * sterretje is achter zijn naam verwijderd en het aantal te spelen caramboles voor Jan is vanaf nu 47 i.p.v. 35. Jan; veel succes verder in deze competitie.
De uitslag: 
't Karrekot 64 punten versus 80 punten voor de Gemeente

Het eindresultaat van deze speeldag is dat DOW-2 dus aan kop gaat met een gemiddelde van bijna 107 punten.

10 okt 2023

Over de wedstrijden van de 3-e speeldag is er het nodige te melden om meerdere redenen.

't Karrekot-DOW-2

Bij 't Karrekot speelde Willy van Bree zijn eerste wedstrijd en zijn lange vakantie had hem blijkbaar goed gedaan. Willy scoorde 62 caramboles met als resultaat 141 punten wat hem op dit moment koploper maakt in het individuele klassement. De 141 waren overigens hard nodig voor 't Karrekot want, behalve Johan Sijnesael (122 punten), was de score magertjes te noemen.

Vanwege de afwezigheid van 2 van de 5 spelers bij DOW-2 moest er worden geloot wie 2 wedstrijden zou gaan spelen. Het lot gaf aan dat Krijn de Graaf de gelukkige was. Gelukkig in ieder geval voor hemzelf als voor het team want Krijn speelde 2 puike wedstrijden. De eerste sloot hij af met 144 punten en de 2-e met 117. Ook Rudi Dobbelaar was goed op dreef en maakte in zijn 1-e beurt maar liefst 13 caramboles. Zijn eindscore was dan ook een mooie 135 punten. Overigens waren alle spelers op 1 na mooi "binnen" wat resulteerde in een puntentotaal van 118!
Deze hoge score was voor DOW-2 toch een tijdje geleden. 

De eindstand 't Karrekot 92 punten en DOW-2 118 punten.

De Gemeente - DOW-1

Beide teams hadden ook een uitdaging om aan voldoende spelers te komen.
Zo speelde Peter den Engelsman na jaren weer een wedstrijd voor De Gemeente. Aan zijn score te zien biljart Peter toch regelmatig, want zijn 51 caramboles waren goed voor 106 punten. 
Ook Henk Lucasse had een goede avond met een score van maar liefst 145 punten. 
Desondanks bleef het team steken op 100 punten en ziet de ruime voorsprong toch weer wat verder slinken.

DOW-1 had Hennie Janse, die er 's avonds eigenlijk niet uit gaat om te biljarten, bereid gevonden om toch mee te doen om aan 4 spelers te komen. Ook hier moest er worden geloot waarbij Piet Boot 2 wedstrijden moest spelen. Het was niet de gelukkigste avond voor DOW-1 want behalve Martin Dekker (124 punten) kwam niemand boven de 100 punten. Kwam het door het nieuwe laken op het biljart of ????

De eindstand De Gemeente - DOW-1: 100 - 82 punten.

De goede score van DOW-2 is goed in de teamgrafiek te zien. Gaat DOW-2 deze trend voortzetten?
We gaan zien hoe de ballen de volgende keer zullen rollen.

26 sept 2023

De 2-e speeldag zit er op. DOW-1 ontving DOW-2 en de Gemeente speelde tegen 't Karrekot.

Eerst even de mededeling dat Leen de Koning dit jaar jammer genoeg niet meer rond het groene laken zal verschijnen. Leen staat in december nog een 2-e oogoperatie te wachten en hoopt daarna weer langzaam aan te kunnen gaan biljarten. Nogmaals: Leen na de operatie een spoedig herstel toegewenst. 
Ronald Groothaert neemt, zolang het nodig is, het teamleiderschap op zich. Ronald bedankt.

Tevens heeft Hennie Janse van DOW-1 te kennen gegeven dat hij 's avonds niet meer zal gaan biljarten. Dus ook niet meer in de bedrijfskompetitie. Hennie laat ik nog wel even op de lijst staan voor het geval DOW-1 hem heel hard nodig heeft aangezien DOW-1 nog slechts 5 spelers over heeft. 

Terug naar de gespeelde wedstrijden.

De gemeente - 't Karrekot:
Na de eerste speeldag stond de Gemeente riant aan de leiding met zo'n 130 punten. Het was afgelopen dinsdag wel heel veel gevraagd om deze prestatie te herhalen. Jan Buize, de nieuwe speler bij de Gemeente leverde wederom een goede prestatie en was goed voor 125 punten (het maximum aantal voor iemand met een * achter zijn naam). Na de volgende wedstrijd zal zijn nieuw "te maken aantal caramboles" worden bepaald. De wedstrijd tegen 't Karrekot werd wel gewonnen met 98 punten tegen 82 voor 't Karrekot. Sommige spelers waren niet echt tevreden over hun spel, wetende dat het een stuk beter kan. 

DOW-1 - DOW-2
DOW-1 en -2 houden elkaar in evenwicht wat betreft de scores. Ook de 2-e speeldag was dit het geval. De score viel net in het voordeel uit van DOW-2 (100 punten versus 99). 
Bij DOW-1 viel met name de score van 143 punten op voor Willy de Bruijn. Ook de eerste wedstrijd was hij al goed op dreef.
Opvallend is dat met name de teamleiders nog niet echt op stoom gekomen zijn om de nodige punten voor hun team te leveren. Maar dat zal de komende wedstrijden weer wel goed komen.

Eindresultaat wat betreft de teamscore kunnen jullie zien in de trendgrafiek.

12 sept 2023

We hebben een start....

De eerste wedstrijden als start van het nieuwe seizoen waren in het PVO gebouw waar DOW-1 de Gemeente op bezoek kreeg en DOW-2 tegen de 't Karrekot speelde. Uiteraard zijn er, zoals gewoonlijk, best wat wetenswaardigheden te melden.

Allereerst willen we Leen de Koning een voorspoedig herstel toewensen na zijn oogoperatie. Leen zal een x-aantal weken uit de roulatie zijn.

Het team van de Gemeente kon op het laatste moment gelukkig nog aangevuld worden met Jan Buize. Jan start met het aantal "te spelen aantal caramboles" van 35 en heeft een * achter zijn naam wat betekent dat na 3 partijen zijn gemiddelde wordt bepaald waarbij het gemiddelde wel naar boven maar niet naar beneden bijgesteld zal worden. Jan kan de eerste 3 partijen maximaal 125 punten behalen. Jan; welkom en veel succes. 

DOW-1 - De Gemeente:

Ondanks het feit dat de wedstrijdleider van DOW-1 zich had verslapen, konden de wedstrijden gewoon van start gaan. Na de eerste wedstrijd is hij wakker gebeld en nog gekomen maar was blijkbaar niet bij machte om zijn wedstrijd te spelen, wat betekende dat Mart de Zeeuw 2 wedstrijden heeft gespeeld. Mart revancheerde zich in zijn 2-e wedstrijd na een matige 1-e en kwam gemiddeld nog op 109 punten uit.

Willy de Bruijn was de 2-e speler die boven de 100 punten uitkwam. Na een superstart van 33 caramboles in zijn eerste 4 beurten viel het toch een beetje stil en eindigde hij uiteindelijk op 46 caramboles, wel goed voor 115 punten. De eindscore voor DOW-1 was 94 punten

Bij de Gemeente verliep het bijzonder voorspoedig. Op 1 na scoorden al de spelers 100 punten of meer met uitschieters van Ed Tolsma (175 punten), Wim Bareman (155 punten) en Henk Lucasse (130 punten). Jan Buize kwam slechts 2 caramboles te kort voor 100 punten maar zo te zien komt het helemaal goed de komende wedstrijden. 

De eindscore voor de Gemeente derhalve was 131 punten. Leen zal trots op jullie zijn!! 

DOW-2 - 't Karrekot:

De teams hielden elkaar in evenwicht door wat betere en minder goede scores. De hogere scores in de onderlinge wedstrijd tussen Aad Tuit en Jan de More die met resp. 122 en 153 punten hebben hun teams goed geholpen. 't Karrekot zal mogelijk wel spijt hebben dat ze Henk Lucasse hebben laten vertrekken naar de Gemeente. 
De eindscores waren nagenoeg gelijk met 94 punten voor DOW-2 tegen 96 punten voor 't Karrekot.

De hoge score brengt de Gemeente direct aan de kop van het klassement.
De schaal van de grafiek moest er voor aangepast worden want 131 punten is best hoog te noemen.
Hoe de ballen volgende keer rollen zullen we zien.

 

 5 aug 2023 Voorbereidingen nieuw seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn zo goed als afgerond. 

In overleg met de wedstrijdleiders is het speelschema goedgekeurd en is op desbetreffende pagina op de website te zien.
In dit schema wordt er 4 keer in plaats van 2 keer gespeeld met de 4 teams tegelijkertijd in het PVO gebouw van DOW. 

De spelers/teamleiders hadden een lichte voorkeur uitgesproken voor deze optie.
Aan het eind van het seizoen zal dit schema geëvalueerd worden

Er zijn enkele mutaties bij de verschillende teams te melden t.o.v. het vorige seizoen: 

DOW1:               
Geen mutaties. Het team gaat het seizoen wederom verder met 6 spelers.
DOW2:               
Hetzelfde geldt voor DOW 2. Komend seizoen verder met dezelfde 6 spelers als vorig seizoen.
De Gemeente: 
Met het wegvallen van Cor Bakker kon de Gemeente er best een speler bij gebruiken. Henk Lucasse, tot nu toe spelend voor 't Karrekot, was bereid om de plaats van Cor in te gaan vullen. De Gemeente heeft met Henk erbij 6 spelers en 1 reserve.
't Karrekot:
Kon 't Karrekot vorig seizoen nog bijna een 2-e-team op de been brengen; dit seizoen zou dat niet meer lukken met het wegvallen van enkele spelers en het afstaan van Henk Lucasse aan de Gemeente. Het team gaat dit seizoen verder met 7 spelers.

Overige vermeldenswaardigheden:

De huisregels (aanpassing te zien op de website) zijn aangepast wat betreft het punt spelen.

In de vorige huisregels stondSpelers met het hoogste gemiddelde tegen elkaar.

Dit is gewijzigd in: De teamleider van de thuisspelende ploeg bepaalt wie tegen wie zal spelen om te voorkomen dat spelers te vaak tegen elkaar spelen.