Bedrijfsbiljarten: Nieuws en wetenswaardigheden

26 sept 2023

De 2-e speeldag zit er op. DOW-1 ontving DOW-2 en de Gemeente speelde tegen 't Karrekot.

Eerst even de mededeling dat Leen de Koning dit jaar jammer genoeg niet meer rond het groene laken zal verschijnen. Leen staat in december nog een 2-e oogoperatie te wachten en hoopt daarna weer langzaam aan te kunnen gaan biljarten. Nogmaals: Leen na de operatie een spoedig herstel toegewenst. 
Ronald Groothaert neemt, zolang het nodig is, het teamleiderschap op zich. Ronald bedankt.

Tevens heeft Hennie Janse van DOW-1 te kennen gegeven dat hij 's avonds niet meer zal gaan biljarten. Dus ook niet meer in de bedrijfskompetitie. Hennie laat ik nog wel even op de lijst staan voor het geval DOW-1 hem heel hard nodig heeft aangezien DOW-1 nog slechts 5 spelers over heeft. 

Terug naar de gespeelde wedstrijden.

De gemeente - 't Karrekot:
Na de eerste speeldag stond de Gemeente riant aan de leiding met zo'n 130 punten. Het was afgelopen dinsdag wel heel veel gevraagd om deze prestatie te herhalen. Jan Buize, de nieuwe speler bij de Gemeente leverde wederom een goede prestatie en was goed voor 125 punten (het maximum aantal voor iemand met een * achter zijn naam). Na de volgende wedstrijd zal zijn nieuw "te maken aantal caramboles" worden bepaald. De wedstrijd tegen 't Karrekot werd wel gewonnen met 98 punten tegen 82 voor 't Karrekot. Sommige spelers waren niet echt tevreden over hun spel, wetende dat het een stuk beter kan. 

DOW-1 - DOW-2
DOW-1 en -2 houden elkaar in evenwicht wat betreft de scores. Ook de 2-e speeldag was dit het geval. De score viel net in het voordeel uit van DOW-2 (100 punten versus 99). 
Bij DOW-1 viel met name de score van 143 punten op voor Willy de Bruijn. Ook de eerste wedstrijd was hij al goed op dreef.
Opvallend is dat met name de teamleiders nog niet echt op stoom gekomen zijn om de nodige punten voor hun team te leveren. Maar dat zal de komende wedstrijden weer wel goed komen.

Eindresultaat wat betreft de teamscore kunnen jullie zien in de trendgrafiek.

12 sept 2023

We hebben een start....

De eerste wedstrijden als start van het nieuwe seizoen waren in het PVO gebouw waar DOW-1 de Gemeente op bezoek kreeg en DOW-2 tegen de 't Karrekot speelde. Uiteraard zijn er, zoals gewoonlijk, best wat wetenswaardigheden te melden.

Allereerst willen we Leen de Koning een voorspoedig herstel toewensen na zijn oogoperatie. Leen zal een x-aantal weken uit de roulatie zijn.

Het team van de Gemeente kon op het laatste moment gelukkig nog aangevuld worden met Jan Buize. Jan start met het aantal "te spelen aantal caramboles" van 35 en heeft een * achter zijn naam wat betekent dat na 3 partijen zijn gemiddelde wordt bepaald waarbij het gemiddelde wel naar boven maar niet naar beneden bijgesteld zal worden. Jan kan de eerste 3 partijen maximaal 125 punten behalen. Jan; welkom en veel succes. 

DOW-1 - De Gemeente:

Ondanks het feit dat de wedstrijdleider van DOW-1 zich had verslapen, konden de wedstrijden gewoon van start gaan. Na de eerste wedstrijd is hij wakker gebeld en nog gekomen maar was blijkbaar niet bij machte om zijn wedstrijd te spelen, wat betekende dat Mart de Zeeuw 2 wedstrijden heeft gespeeld. Mart revancheerde zich in zijn 2-e wedstrijd na een matige 1-e en kwam gemiddeld nog op 109 punten uit.

Willy de Bruijn was de 2-e speler die boven de 100 punten uitkwam. Na een superstart van 33 caramboles in zijn eerste 4 beurten viel het toch een beetje stil en eindigde hij uiteindelijk op 46 caramboles, wel goed voor 115 punten. De eindscore voor DOW-1 was 94 punten

Bij de Gemeente verliep het bijzonder voorspoedig. Op 1 na scoorden al de spelers 100 punten of meer met uitschieters van Ed Tolsma (175 punten), Wim Bareman (155 punten) en Henk Lucasse (130 punten). Jan Buize kwam slechts 2 caramboles te kort voor 100 punten maar zo te zien komt het helemaal goed de komende wedstrijden. 

De eindscore voor de Gemeente derhalve was 131 punten. Leen zal trots op jullie zijn!! 

DOW-2 - 't Karrekot:

De teams hielden elkaar in evenwicht door wat betere en minder goede scores. De hogere scores in de onderlinge wedstrijd tussen Aad Tuit en Jan de More die met resp. 122 en 153 punten hebben hun teams goed geholpen. 't Karrekot zal mogelijk wel spijt hebben dat ze Henk Lucasse hebben laten vertrekken naar de Gemeente. 
De eindscores waren nagenoeg gelijk met 94 punten voor DOW-2 tegen 96 punten voor 't Karrekot.

De hoge score brengt de Gemeente direct aan de kop van het klassement.
De schaal van de grafiek moest er voor aangepast worden want 131 punten is best hoog te noemen.
Hoe de ballen volgende keer rollen zullen we zien.

 

 5 aug 2023 Voorbereidingen nieuw seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn zo goed als afgerond. 

In overleg met de wedstrijdleiders is het speelschema goedgekeurd en is op desbetreffende pagina op de website te zien.
In dit schema wordt er 4 keer in plaats van 2 keer gespeeld met de 4 teams tegelijkertijd in het PVO gebouw van DOW. 

De spelers/teamleiders hadden een lichte voorkeur uitgesproken voor deze optie.
Aan het eind van het seizoen zal dit schema geëvalueerd worden

Er zijn enkele mutaties bij de verschillende teams te melden t.o.v. het vorige seizoen: 

DOW1:               
Geen mutaties. Het team gaat het seizoen wederom verder met 6 spelers.
DOW2:               
Hetzelfde geldt voor DOW 2. Komend seizoen verder met dezelfde 6 spelers als vorig seizoen.
De Gemeente: 
Met het wegvallen van Cor Bakker kon de Gemeente er best een speler bij gebruiken. Henk Lucasse, tot nu toe spelend voor 't Karrekot, was bereid om de plaats van Cor in te gaan vullen. De Gemeente heeft met Henk erbij 6 spelers en 1 reserve.
't Karrekot:
Kon 't Karrekot vorig seizoen nog bijna een 2-e-team op de been brengen; dit seizoen zou dat niet meer lukken met het wegvallen van enkele spelers en het afstaan van Henk Lucasse aan de Gemeente. Het team gaat dit seizoen verder met 7 spelers.

Overige vermeldenswaardigheden:

De huisregels (aanpassing te zien op de website) zijn aangepast wat betreft het punt spelen.

In de vorige huisregels stondSpelers met het hoogste gemiddelde tegen elkaar.

Dit is gewijzigd in: De teamleider van de thuisspelende ploeg bepaalt wie tegen wie zal spelen om te voorkomen dat spelers te vaak tegen elkaar spelen.