Bedrijfsbiljarten: Nieuws en wetenswaardigheden

27 april 2022

Ter afsluiting van het bijzondere seizoen 2021-2022 was er een avond georganiseerd. Op 1 na waren alle spelers aanwezig. Na het spelen van biljartspelletjes werden de winnaars in het zonnetje gezet. Een uitgebreide fotoreportage van  deze bijzonder gezellige afsluiting vinden jullie op een andere pagina. Hieronder in ieder geval de winnaars....

19 april 2022

We hebben een winnaar..(en winnaars)

DE EINDSTAND SEIZOEN 2021-2022 IS:

1-e plaats DOW 1 met 93.5 punten
2-e plaats De Gemeente met 91.8 punten
3-e plaats Karrekot met 89.7 punten
4-e plaats DOW 2 met 87.0 punten

Individuele klassement:

1-e plaats: Jan de Moré met 118 punten

2-e plaats: Ben Fu met 113 punten

3-e plaats: Krijn de Graaf 110 punten

Vanavond was het gezellig druk in het PVO gebouw. Alle 4 de teams speelden hun laatste wedstrijden. De verschillen waren voor aanvang niet heel erg groot maar een grote verrassing zat er gaandeweg de avond eigenlijk toch niet in.

In het individueel klassement was het zo mogelijk spannender. De top 3 spelers hadden zich aardig afgescheiden van de rest van het veld hoewel Piet Roose dankzij een sterke laatste partij toch nog bijna de 3-e plaats te pakken had.
Jan de Moré die tot gisteren op een 2-e plaats stond achter Ben Fu speelde niet. Ben kon echter zijn eerste plaats niet behouden.
Krijn de Graaf die ook speelde behield zijn verdienstelijke 3-e plaats. Gefeliciteerd alle 3.

De Gemeente die bij DOW 1 op bezoek was zette nog wel een eindsprint van het seizoen in maar die kwam toch te laat.
DOW 1 was echter niet van plan om hun eerste plaats nog af te staan. DOW1: gefeliciteerd met deze verdiende 1-e plaats.
De eindscore in deze ontmoeting was 112 punten voor de Gemeente en 97 voor DOW1. 

De Gemeente is door deze einsprint wel 't Karrekot voorbij gegaan.
De onderlinge wedstrijden tussen DOW2 en 't Karrekot waren jammer genoeg niet van een hoog gehalte.
Slechts 2 spelers (Aad Tuit en Willy van Bree) haalden hun niveau.
De eindscore derhalve was 76 punten voor DOW2 en 75 voor 't Karrekot.

Het seizoen 2021-2022 is ten einde. Een seizoen waar we volgende week nog (heel) even bij stil zullen staan.

De afsluitingsavond zal met name in het teken staan van gezellig biljartspelletjes onder het genot van... en de winnaars worden traditiegetrouw natuurlijk in het zonnetje gezet.

14 april 2022

I.v.m. de inhaalwedstrijd 't Karrekot-DOW 2 op de woensdagmiddag in het DOW PVO gebouw een dagje later dan gewend de uitslagen van 3 wedstrijden.

Dinsdag was de derby DOW1-DOW2 waarbij DOW1 als winnaar uit de bus kwam. Een score van 90 punten was ruim voldoende om boven DOW2 te eindigen. DOW2 eindigde op een totaalscore van slechts 63 punten. 

De scores bij de ontmoeting tussen 't Karrekot en de Gemeente waren ook niet echt bemoedigend. Het lijkt er op dat veel biljarters naar het einde van dit seizoen smachten; ieder waarschijnlijk met z'n eigen redenen. De uitslag in deze ontmoeting was 83 versus 64 punten in het "voordeel' van 't Karrekot. 

Woensdagmiddag was er dus de inhaalwedstrijd 't Karrekot - DOW2 in het PVO gebouw bij DOW. Het voelde dan ook niet als thuiswedstrijd voor 't Karrekot want ook deze speeldag is er een die snel vergeten mag worden. Er waren slechts 3 biljarters die boven de 100 punten uitkwamen.
W.Moes scoorde 104 punten. Krijn de Graaf herstelde zich met 138 punten na een matige wedstrijd in de eerste partij de dag ervoor nadat hij enkele weken niet heeft kunnen biljarten. Teamcaptain Theo van Damme had, niet voor de eerste keer, met 59 caramboles de hoogste score bij DOW2 en stijgt weer in het algemeen klassement.

Volgende week de laatste speeldag waarbij al de teams in het PVO gebouw bij DOW de laatste 20 beurten van het seizoen spelen. 

Op de afsluitende avond 26 april gaan we natuurlijk nog gezellig wat biljartspelletjes doen onder het genot van.... en huldigen we de winnaars. 

Daarna: Op naar een nieuw seizoen met een nieuwe verse start onder andere/nieuwe omstandigheden. 

 

6 april 2022

Gisteren kwam er helaas het bericht vanuit 't Karrekot dat er veel zieken waren waardoor ze geen 4 man op de been konden brengen om tegen DOW2 te kunnen spelen.
Ook DOW2 kampt met ziektes maar 4 spelers zou net gelukt zijn.
Omdat er geen vrije dinsdagen beschikbaar zijn dit seizoen is er een mogelijkheid om de wedstrijden op woensdag 13 april, de reguliere speelmiddag van DOW2, in te halen. Dit wordt vanmiddag intern bij DOW2 besproken. 't Karrekot staat in ieder geval open voor deze oplossing.

De gemeente ontving DOW1 waarbij DOW1 uiteindelijk met een ruime zege uit de strijd gekomen is. De score was 87.6 - 108.4.
Het resultaat van deze score is dat DOW1 op de 2-e plaats staat ten koste van de Gemeente. De verschillen tussen de 4 teams blijven zo klein dat het nu nog niet voorspelbaar is welke naam er op de wisselbeker zal komen te staan. 

Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat dit op de laatste speeldag beslist gaat worden waarbij al de 4 teams in het PVO gebouw spelen. Spannend....

30 maart 2022

Na een korte adempauze van 2 weken hebben de biljarters gisteravond weer hun best gedaan om een goede prestatie neer te zetten voor hun team (en zichzelf). 

DOW1 ontving de koploper in de competitie 't Karrekot. Voor 't Karrekot was het geen geweldige avond en zien hun voorsprong toch wat slinken. Het veld schuift toch weer wat dichter in elkaar. DOW 1 trok de overwinning naar zich toe met een score van 93,6 tegenover een magere score van 76,4 voor 't Karrekot. Het verschil tussen de 4 teams is op dit moment slechts 3,2%. 

DOW2 was te gast bij de Gemeente waarbij de meest opvallende partijen de ruime overwinning van Ben Fu tegen Ronald Groothaert en de zeeeer matige partij van ondergetekende (Wilmar Wullems) tegen Wim Bareman waren. Ben scoorde 156 punten en Wilmar 32 !!. Samen goed voor de score die ongeveer ook als teamgemiddelde gold voor DOW2.  Sorry team...

Ben blijft hiermee bovenin de individuele scorelijst meespelen , die nu aangevoerd wordt door Krijn de Graaf die zijn 2-e plaats omgewisseld heeft met Piet Roose. 

Eindresultaat was dat de 2 teams elkaar in evenwicht hielden met een score van 91,5 voor de gemeente en 90,1 voor DOW2

Opvallend is en blijft dat het voor veel spelers moeilijk is om boven de 100 punten uit te komen dit vreemde seizoen. 

Met nog slechts 3 speeldagen te gaan is het eind van de competitie weer al in zicht. 

16 maart 2022

O.a. door ziekte kon DOW 1 helaas geen 4 biljarters op de been brengen en kon de derby met DOW 2 jammer genoeg niet doorgaan.
De ontmoeting staat nu gepland op 12 april.
(Op deze dag stond ook al de ontmoeting 't Karrekot- de Gemeente gepland). 

Het aangepaste speelschema kunnen jullie zien op de pagina "speeldagen en team uitslagen" 

't Karrekot was op bezoek bij de Gemeente en deed, ondanks 1 mindere partij, toch goede zaken. Bij de Gemeente ging het toch wat minder. 

Met een teamscore van ruim 110 punten voor 't Karrekot tegen 84 punten voor de Gemeente staat 't Karrekot nu "ruim" aan kop in de competitie. 

Benieuwd naar meer details zoals de individuele ranglijst en de ontwikkeling van de teamscores? Bekijk de andere pagina's op deze website..

9 maart 2022

Met nog 6 speeldagen te gaan zijn we over de helft van deze competitie.

Gisteravond werd er weer op 4 tafels gespeeld bij DOW met de nodige ambiance en strijdlust.DOW1 was gastheer voor de Gemeente en DOW2 ontving 't Karrekot.

Het eindresultaat van de avond is dat het team-klassement iets in elkaar schuift.
DOW2 won van de koploper 't Karrekot met 96 tegen 87 punten terwijl DOW1 en de Gemeente elkaar in evenwicht hielden met een eindscore van 92 punten voor beide teams.

De matchwinner deze avond was Krijn de Graaf die met ruim 190 punten zijn team (DOW2) goed heeft geholpen. 

Het blijkt nog steeds moeizaam te gaan voor alle teams om een score van boven de 100 punten te halen ondanks positieve uitschieters binnen de teams. Na de komende 6 wedstrijden wordt de balans opgemaakt en is er na 2 jaar weer sprake van een reset waarbij iedereen weer met een nieuw aantal 'te spelen caramboles" van start zal gaan. Er zal wat lobbywerk nodig zijn bij de meeste teams om er wat spelers bij te krijgen. DOW1 kreeg afgelopen week te horen dat Marcel Schelfaut het team verlaat waardoor ze nu slechts 5 spelers over hebben.

 2 maart 2022

Nagenoeg iedere dinsdag is het bedrijfsbiljarten. Voor teams met weinig spelers betekent dit dat ze  bijna iedere week in deze competitie hun

Nagenoeg iedere dinsdag is het bedrijfsbiljarten.
Voor teams met weinig spelers betekent dit dat ze  bijna iedere week in deze competitie hun favoriete sport kunnen beoefenen.
En zeker bij biljarten geldt dat je moet blijven oefenen....

1 maart was het alweer de 6e speeldag.

De gemeente- 't Karrekot:
De gemeente speelde voor de eerste keer weer in La Redoute waarbij Piet Roose voor de eerste keer sinds lange tijd weer aan de tafel verscheen. Mogelijk geldt voor Piet dat een rustpauze een mens ook goed kan doen. Het was bij Piet niet te merken dat het lang geleden was. Integendeel. Piet staat in het algemeen klassement nu met stip genoteerd op de eerste plek. Met een score van 51 caramboles; goed voor 159 punten hielp hij natuurlijk ook zijn team. De gemeente scoorde gisteravond  bijna 103 punten.

Na de inhaalrace van afgelopen weken stokte de productie bij 't Karrekot ietwat maar staat met een score van 95 punten, samen met de gemeente, wel bovenaan in de competitie. Het verschil is slechts een half puntje.

DOW 1-DOW 2. 
Wat een een derby op het scherpst van de snede had moeten worden liep voor beide teams uit op toch wel een teleurstelling. Met geen enkele score boven de 100 punten eindigde DOW 1 op een schamele 69 punten en DOW 2 kwam niet verder dan 93 punten. Bij DOW 2 speelde Theo van Damme wederom een pracht partij en leverde 145 punten bij aan het ploeggemiddelde. Ook Ben Fu haalde met 110 punten ruim zijn gemiddelde.

DOW 1 en DOW 2 lopen met 91 punten nu toch wat achter op de gemeente en 't Karrekot. Het verschil is op dit moment 4 punten dus dit is zeker te overzien. 

Nog wel vermeldenswaardig is dat Piet Kentin vanwege prive omstandigheden gestopt is bij DOW2.

 

23 feb 2022

22 februari was de 5-e speeldag van dit seizoen. 

Dow2 ontving thuis de gemeente en 'DOW 1 was bij t karrekot op bezoek in de Veste.

Met name 't Karrekot deed wederom goed zaken door afgetekend van DOW 1 te winnen. De matchwinner van de avond was Jan de Moré die met een monsterscore van 182 punten zijn team verder opstuwde in de team-ranglijst. Na een inhaalrace staat 't Karrekot hiermee nu op de 1-e plaats met een score van 96,3 punten. 

DOW2 - De Gemeente was een ontmoeting om maar snel te vergeten. Er was slechts 1 biljarter (Cor Bakker) die 100 punten behaalde. De rest bleef er onder. DOW2 bleef steken op 84,3 punten terwijl de Gemeente niet verder kwam dan 77,5 punten. Zie verder de team uitslagen op een andere pagina van deze website.

Het betekent dat DOW2 op dit moment op de laatste plaats staat met 90 punten. 

Het individueel klassement is ook iets door elkaar geschud. Zo staat Jan de Moré dankzij zijn hoge score op plaats no:1 ten koste van Ronald Groothaert die nog op een verdienstelijke 3-e plaats staat. Het aantal te spelen caramboles van Ed Tolsma is na zijn eerste 3 wedstrijden aangepast van 20 naar 24 wat betekent dat Ed nu de top 3 heeft verlaten.

Voor Piet Kentin was het zijn 3-e wedstrijd wat betekent dat zijn * komt te vervallen. Piet zijn aantal te spelen caramboles blijft op 20 staan.
Piet; veel succes verder in deze competitie. 

Tot slot is het goed om te weten dat nu ook het gemiddeld aantal poedels zichtbaar is per speler in het overzicht van het individuele klassement. Dus de moeite waard om alles nog even te bekijken op desbetreffende pagina op deze website.

P.S De individuele wedstrijdbriefjes van de ontmoeting DOW2- de Gemeente hebben jullie nog te goed maar alle uitslagen van deze wedstrijden, behalve het verloop van de wedstrijd en het aantal poedels kunnen jullie wel al zien in het teamoverzicht.

15 feb 2022

Het was best gezellig zo met de 4 teams in het PVO.                                                                                                                                                      Allereerst de complimenten aan de DOW teamleiders die alles in goede banen hebben geleid van corona check tot aan de catering/afwas.

Uiteraard zijn er weer voldoende vermeldenswaardigheden.

- De gemeente was afgereisd met 4 spelers wat betekende dat er geloot moest worden wie 2 wedstrijden zou gaan spelen. Het lot trof in dit geval Leen de Koning die hoopte dat het hem niet zou overkomen. Vol zelfvertrouwen begon hij aan zijn eerste wedstrijd tegen Wilmar Wullems met een mooie score in zijn voordeel van 94-64 caramboles. Zoals hij zelf al voorspelde liep zijn 2-e wedstrijd minder goed af. Rudy Wiemes trok in dit geval de winst naar zich toe met 64-26 waarmee Leen gemiddeld toch nog uitkwam op een "respectabele" 60 caramboles waar hij uiteraard zelf niet tevreden mee was.

- De hoogste score van de avond was voor Theo van Damme die met 66 caramboles uitkwam op 150 punten. 

- Voor Ed Tolsma was het zijn 3-e wedstrijd (waarin hij nog een prachtige serie van 14 produceerde) wat betekent dat het * bij zijn naam komt te vervallen en dat zijn "te spelen aantal caramboles" van 20 naar 24 is gestegen.  Ed; veel succes verder.

- Een kleine correctie was nodig wat betreft de score van 't Karrekot. Jan de More stond op de lijst om 16 caramboles te spelen maar dat zijn er 17. Voor Jan scheelt dat ruim 6 punten en voor het team ruim 1 punt. De correctie is doorgevoerd in de standen.

- Op 1 speler na scoorde iedereen van 't Karrekot 100 punten of meer (Gustaf van Hecke een mooie hoge score van 145 punten) en sloot de avond af met een fraaie teamscore van ruim 111 punten wat betekent dat 't Karrekot een grote sprong naar boven heeft gemaakt. Zie daarvoor de team grafiek op een andere pagina.

- En het goede nieuws natuurlijk wat betreft de verdere versoepelingen op het gebied van corona maatregelen. Dit betekent dat de Gemeente vanaf dinsdag 1 maart hun thuiswedstrijden weer in La Redoute zullen gaan spelen. Zie hiervoor het aangepaste schema. Het heeft wel consequenties voor de zaalreserveringen.

9 feb 2022

Eindelijk was er weer een speeldag.

Het was geleden van 2 november dus het werd weer tijd.De resultaten waren gisteravond erg wisselend. 

De verschillen tussen de teams die tegen elkaar speelden waren best groot. Zoals gebruikelijk zijn er best wat zaken vermeldenswaardig.
- Ronald Groothaert staat nog steeds aan kop met 133 punten. Opvallend was dat zijn 2-e wedstrijd exact dezelfde uitslag heeft als zijn eerste.
- Piet Boot was wederom in goede doen met een score van 146 punten en staat op een mooie 2-e plek. 
- De 3-e plek is in handen van Ben Fu die met zijn score van 133 punten zijn teamgenoten wel hielp maar niet kon verhinderen dat de teamscore bleef steken op slechts 89 punten.
- Voor nieuwkomer Piet Kentin gold een beetje hetzelfde. Piet scoorde exact 125 punten wat voor iemand met een * (max 125 punten gedurende de eerste 3 wedstrijden) tevens het maximum is.
- Leen de Koning van  de gemeente herstelde zich goed van zijn matige 1-e wedstrijd. Zijn 98 caramboles waren goed voor 132 punten waarmee Leen nagenoeg weer op zijn gemiddelde zit.Het team van de DOW1 is nu leider in de competitie met een score van 102,4 op de voet gevolgd door de Gemeente met slechts 1 puntje minder.
Wel een observatie om rekening mee te houden dat een speler die al eerder 2 wedstrijden heeft gespeeld NIET mag mee loten indien een team slechts 4 man op de been kan brengen. Dit was gisteren het geval bij DOW1 waarbij Willy de Bruijn nu 2x 2 wedstrijden heeft gespeeld. Een aandachtspuntje dus.

4 feb 2022

Eindelijk kunnen we weer herstarten maar het zag er even naar uit dat de gemeente weg zou vallen vanwege de besmetting bezorgdheid van veel spelers als er gespeeld zou worden in hun relatief kleine La Redoute. Tevens is het bij La Redoute met 1 biljart nagenoeg onmogelijk om voor 22:00 hr. buiten te zijn. Derhalve was er vanuit de gemeente gevraagd om hun "thuiswedstrijden" "UIT" te mogen spelen. 

Na overleg met de teamleiders van 't Karrekot en DOW1/2 zijn we tot de volgende oplossing gekomen met als eindresultaat:

- Herstart volgende week dinsdag 8 feb.

- Spelen op dinsdagavonden zoals gebruikelijk.

- Al de geplande wedstrijden op basis van de 1,5 competitie worden verder afgewerkt. Dit betekent dat bijna wekelijks gespeeld zal worden waarbij we de sluitingsdatum/prijsuitreiking van 26 april als einddatum genomen hebben.

De gemeente speelt zijn "thuiswedstrijden" allemaal "UIT" vanwege eerder genoemde argumenten (slechts 1 biljart en kleine ruimte) wat betekent dat de biljartzalen van de Veste en PVO DOW meer gereserveerd zijn. 

- Dit betekent ook dat er dinsdagen bij zijn dat er in het PVO DOW op 4 tafels gespeeld zal worden. Elektronische scoreborden zijn beschikbaar voor deze 4 tafels. 

- Om 22:00 hr. moeten we weer buiten het gebouw zijn (idem als bij de Veste)  maar dat zal, als we tijdig starten om 19:00 hr. geen probleem zijn.

10 jan 2022

Toch een beetje in lijn van de verwachtingen blijft ook het PV gebouw in ieder geval dicht t.m. dinsdag 25 januari. Ook de Veste blijft tot die datum gesloten. Hopelijk krijgt na 25 januari de horeca en daarmee ook het PVO gebouw en de Veste weer de mogelijkheid om open te gaan zodat we weer een potje kunnen gaan biljarten. Waarschijnlijk/hopelijk zal dat dan ook gelden voor La Redoute.

Als we na 25 januari weer zouden kunnen starten zijn er wel 6 speeldagen in te halen. 

Niet onmogelijk natuurlijk maar de agenda loopt dan wel vol.

Belangrijk zal zijn dat we na een verdere versoepeling niet weer in lockdown terecht komen want daar zit echt niemand meer op te wachten. 

15 dec 2021

Nu de Corona maatregelen tot 14 januari 2022 zijn verlengd ontstaat er weer meer rood in het speelschema.

Ook de vooruitzichten na 14 januari zijn niet echt voorspelbaar. Het kan goed zijn dat de Omikron-variant dan in alle hevigheid aanwezig zal zijn en dat de huidige maatregelen weer verlengd zullen worden.

We zullen dus moeten afwachten of we het speelschema voor dit seizoen wel rond kunnen krijgen. Als er na 14 januari groen licht gegeven wordt zal dat waarschijnlijk wel lukken. 

Als we weer kunnen herstarten zal ik in overleg met de teamleiders de aanvullende speeldata vastleggen en met jullie delen.

In ieder geval wens ik jullie allen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2022 toe. Pas goed op jezelf en op een ander.

 

23 nov. 2021

In memoriam

Geschokt en diep bedroefd zijn wij door het bericht dat Willy van Damme; onze biljartvriend uit de bedrijfscompetitie die op 81 jarige leeftijd is overleden.

Willy speelde vanaf 1984 bij de PZEM, Delta NV/ Waterschap en als laatste bij 't Karrekot mee in de Bedrijfsbiljartcompetitie.
Helaas is hier plotseling een einde aangekomen.

Willy was een bijzonder vriendelijk, en zeer gewaardeerd lid. We zullen hem zeker missen.
Onze condoleances gaan uit naar de familie en wensen hen de komende tijd veel sterke toe.

14 nov. 2021

Beste biljarters van de bedrijfscompetitie.

Na overleg met de teamleiders van de gemeente en 't Karrekot en na berichtgeving vanuit de DOW p.v. zijn, vanwege de nieuwe corona maatregelen, de wedstrijden van de komende 3 weken geschrapt.

16-nov.'t Karrekot- Gemeente
30-nov.Dow 1 - 't Karrekot
30-nov.Gemeente - DOW 2

Deze wedstrijden zullen later worden ingehaald.
Hopelijk zullen de geplande wedstrijden van 7 december wel door kunnen/mogen gaan.
De wedstrijden die we in moeten halen zijn relatief eenvoudig in te plannen op een andere dinsdagavond.

8 nov 2021

Helaas; het kon niet uitblijven.

Door de oplopende besmettingen zijn door de Stichting Welzijn Ouderen Terneuzen, dit met aanvulling van 't Karrekot een aantal noodzakelijke maatregelen uit de kast gehaald.

Vanaf 6 november gelden de volgende maatregelen. Deze zijn verplicht en dienen nageleefd te worden.

 1. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 2. Mondmasker verplicht bij binnenkomst.
 3. Bij de ingang van de grote zaal, of biljartzaal bent u verplicht om uw handen te ontsmetten, zo ook na het toiletbezoek, ontsmettingsmiddel is aanwezig. 
 4. Houd minimaal 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen, en schudt geen handen.
 5. Op weg naar het toilet, is het verplicht om je mondmasker op te zetten. Zit je terug aan tafel, berg dan je mondmasker op een veilige manier op.
 6. Tijdens een wedstrijd mag het mondmasker af, houdt wel zo nodig de gewenste afstand van uw tegenstander.
 7. De wedstrijd wordt gespeeld zonder arbiter.
  In overleg met de teller worden de caramboles hardop geteld door de speler of teller.

Hopelijk blijft het hierbij en kunnen wij de competitie van het Bedrijfsbiljarten verder afspelen.

2 november 2021

Voor 't Karrekot was het de eerste keer dat ze konden aantreden. Dow 2 was de eerste tegenstander.

Voor beide teams was het een avond om snel te vergeten. 

Slechts 1 speler (K.d.Graaf van DOW2) kwam met een nette score van 114 punten boven de 100 uit.

De teamresultaten waren dan best teleurstellend met een score van 73,975 voor 't Karrekot en 81,435 voor DOW2.

't Karrekot kan dit resultaat redelijk snel oppoetsen omdat ze over 2 weken spelen tegen de Gemeente. 

DOW2 heeft met het inlijven van Piet Kentin er wel een 7-e man bijgekregen en zitten nu wat ruimer in hun jasje.

Welkom Piet...

Het aantal te spelen caramboles is voor hem gesteld op 20. Hij krijgt een * mee wat betekent dat zijn gemiddelde zal worden bepaald na het spelen van 3 wedstrijden met dien verstande dat hij wel hoger maar niet lager ingeschaald kan worden dan de nu te spelen 20 caramboles en dat hij in zijn eerste 3 wedstrijden niet meer dan 125 punten bij elkaar kan spelen. Na de 3 gespeelde partijen vervalt het limiet en verdwijnt het sterretje * achter zijn naam.

20 okt 2021

19 okt. zijn de wedstrijden gespeeld tussen de Gemeente tegen DOW1.

DOW1 reisde door verschillende omstandigheden met slechts 4 spelers af naar La Redoute waar Willy de Bruijn uitgeloot werd om 2 wedstrijden te spelen. De resultaten waren zeer wisselend met, zoals gebruikelijk, hoogte- en dieptepunten.

De top 2 spelers van de Gemeente hadden de punten van hun teamgenoten hard nodig om uiteindelijk op een team totaal van 98,26 te komen. 

Bij DOW1 was Piet Boot, net als tegen DOW2, weer goed op dreef maar kon het team niet opstuwen richting de 100 punten.

Dit was vooral te wijten aan het feit dat de teamcaptain van DOW 1 een off-day had. Met 16 poedels en slechts 8 caramboles kwam Thijs niet verder dan een schamele 40 punten.

Ondertussen is de website weer up-to date gemaakt door alle nodige documenten te vervangen i.v.m. het wegvallen van de Hoeve.

Door het wegvallen van de Hoeve is Gustaaf van Hecke, net als Willy van Bree nu ook overgestapt naar 't Karrekot.

Bijkomend nieuws is ook dat de nieuwe speeldata bekend zijn, gebaseerd op een dubbele competitie van de overgebleven 4 teams. De laatste wedstrijden van dit jaar en ook de laatste speeldag voor de afsluitende middag spelen de 4 teams gezamenlijk op de 4 tafels in het PVO gebouw van DOW. Dit zorgt dan voor extra ambiance en gezelligheid. Uiteraard mag dit niet ten koste van de concentratie gaan van de spelers.

11 okt 2021

Beste biljarters uit de Bedrijfscompetitie

Ik heb slecht nieuws voor jullie.
Vanochtend belde Jos van Oorschot, teamleider van de Hoeve, me op om mee te delen dat BC de Hoeve per direct is gestopt in de Bedrijfscompetitie. 

Jos gaf aan dat de biljarters van de Hoeve, door meerdere omstandigheden, op een laag pitje verder willen gaan met biljarten. 
Met deze wetenschap zullen we ons beraden hoe we verder kunnen gaan met de 4 resterende teams. Derhalve heb ik aan de teamleiders van de resterende ploegen gevraagd om mee te denken in een oplossing en enkele mogelijke varianten aangegeven.
Hopelijk vinden we snel consensus over hoe we verder gaan.


Nog even gekeken wat er in de huisregels staat om toe te passen:

 • Besluiten en wijzigingen worden in nauw overleg, op democratische wijze en met een
  meerderheid van stemmen door de bestuur en wedstrijdleiders genomen. Deze zijn bindend.

5 oktober 2021

We hebben een start...

Na vele maanden was het dan zo ver.

De enerverende bedrijfscompetitie is weer gestart. En zoals gebruikelijk valt er weer best wat te vermelden. 

DOW2 - DOW1.

Al weken werd er intern over deze ontmoeting gesproken. Het is een derby waarbij er veel op het spel staat.

Opvallend waren de tegenstellingen waarbij de 2 "kopmannen" (Rudy en Wilmar) van DOW2 veel hulp nodig hadden van de rest van het team om nog een teamscore van 100% te halen terwijl juist de 2 "kopmannen" (Piet en Martin) van DOW1 het mindere spel van de rest van het team moesten compenseren waarbij DOW1 uitgekomen is op een teamscore van 94%.

De absolute matchwinner was Ben Fu van DOW2 met een score van 170% en leidt ook het algemeen klassement op het gebied van puntentotaal. Zie daarvoor het overzicht met ook andere data.

BC de Hoeve - de Gemeente

BC de Hoeve heeft hele goede zaken kunnen doen als team tegen de Gemeente.

Op 1 man na scoorden alle spelers van de Hoeve ruim boven de 100%. Het teamresultaat komt daarmee op 113%

Bij de Gemeente was dat juist andersom. Cor Bakker kon met een mooie score van 118% zijn team maar gedeeltelijk helpen.

Het teamresultaat komt daarmee op 86%

Het is slechts een begin en 19 okt kunnen de ballen weer anders rollen.

De Gemeente ontvangt daarbij DOW1 en 't Karrekot krijgt BC de Hoeve op bezoek.

 

1 okt

Hierbij de aller-allerlaatste mutaties voor de start volgende week..

BC de Hoeve heeft op de valreep 2 nieuwe spelers in kunnen lijven t.w.

Koos Zwanink (aantal te spelen caramboles voor 100% = 50*)

Johan Sijnesael (aantal te spelen caramboles voor 100% = 27*)

Koos en Johan hebben een * achter de naam gekregen wat betekent dat hun gemiddelde zal worden bepaald na 3 gespeelde wedstrijden. Zie daarvoor ook de huisregels.

28 september 2021

Laatste mutaties en - corona nieuws voor de start volgende week 5 okt:

Laatste mutaties:

- Willy van Bree is overgestapt van BC de Hoeve naar "t Karrekot"

- Piet de Koeijer (DOW2) is gestopt.

 

Laatste ontwikkelingen d.d. 28 sept. m.b.t. toegang tot de biljartzalen:

De Veste:

Update: Corona-pas!!

De veelbesproken corona-pas wordt in de "Veste" niet ingevoerd. Wat overblijft van het Corona-protocol is:

 Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. 

 Bij de ingang van de grote zaal, of biljartzaal bent u verplicht om uw handen te ontsmetten, zo ook na het toiletbezoek, ontsmettingsmiddel is aanwezig.

 Gebruik uw gezonde verstand, hou zo nodig wat afstand en géén handen schudden!

De Gemeente:

De start van de competitie komt eraan maar ook de invoering van de Coronacheck komt eraan.

Wij als huurder van LaRedoute zijn ook verplicht om hier aan te voldoen.

Alle bezoekers van LaRedoute kunnen dus te maken krijgen met deze Coronacheck.

BC de Hoeve:

Bij BC de Hoeve zijn geen nieuwe regels/maatregelen bekend.

DOW1/2:

Vanaf maandag 27 september is een geldige QR code nodig voor toegang tot het PVO gebouw.

Dit zal bij binnenkomst, samen met een identiteitsbewijs, worden gecontroleerd.

 

16 september 2021

Beste biljart liefhebbers van de bedrijfscompetitie.

Dinsdag 5 oktober gaat de competitie weer van start na een wel heel bijzondere periode waarbij we de vorige competitie niet hebben kunnen afronden. 

Aangezien er niet voldoende wedstrijden waren gespeeld is het 'te spelen aantal caramboles' voor iedereen hetzelfde gebleven. 

Zoals het er nu naar uitziet gaan we met 37 spelers weer van start.

- BC de Hoeve: (met 8 spelers)

Ko Dieleman is gestopt.

- DOW1: (met 6 spelers)

Frits Lecluyse is gestopt.

Frans Koole is gestopt. 

- DOW2: (met 7 spelers)

Gidus van de Waeter helaas uit de lijst moeten verwijderen i.v.m. zijn overleden.

Hans Molenaar is gestopt.

- De Gemeente: (8 spelers)

Freek Dieleman helaas uit de lijst moeten verwijderen i.v.m. zijn overleden.

Ed Tolsma start als nieuw lid. Het aantal te spelen caramboles start voor Ed op 20 en krijgt een * achter zijn naam wat betekent dat zijn gemiddelde zal worden bepaald na 3 gespeelde wedstrijden. Zie daarvoor ook de huisregels.

- 't Karrekot: (8 spelers)

Geen mutaties.

 

Al de relevante documenten w.o. de speeldata 2021-2022 zijn aangepast op deze website

Omdat al de speelzalen, waar we biljarten, onder de horeca vallen zal dit hoogstwaarschijnlijk consequenties hebben in relatie met de ingevoerde corona pas.

Als hier meer nieuws over komt via jullie teamleiders zal ik dat laten weten.

De huisregels zullen hierop dan worden aangepast. (Op dit moment staat er nog in dat er zonder arbiter rond de tafel gespeeld wordt. Dit punt zal er uitgehaald worden.)

6 augustus 2021

In memoriam

Afgelopen donderdag bereikte ons het bericht dat Freek Dieleman is overleden. Hoewel bekend was dat de gezondheid van Freek heel broos was kwam het bericht voor velen toch heel onverwacht. We verliezen een bijzondere en markante persoonlijkheid; een sportliefhebber en fijne collega biljarter. We wensen zijn vrouw en kinderen met hun gezin veel sterkte toe. Freek is 80 jaar geworden.

Namens alle biljarters van de Bedrijfscompetitie is er een condoleancekaart gestuurd naar de familie.
De crematieplechtigheid heeft, vanwege de huidige corona maatregelen, in besloten kring plaatsgevonden.

6 juni 2021

In memoriam

Afgelopen vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat Egidius van de Waeter is overleden op donderdag 3 juni. Hoewel we wisten dat de gezondheid van Egidius heel broos was kwam het bericht heel onverwacht en hard binnen. We verliezen een bijzonder prettig en gepassioneerd collega biljarter. We wensen zijn vrouw en kinderen met hun gezin veel sterkte toe. Egidius is 79 jaar geworden.

Namens alle biljarters van de Bedrijfscompetitie en de biljarters van DOW is er een condoleancekaart gestuurd naar de familie.
De crematieplechtigheid zal, vanwege de huidige maatregelen, in besloten kring plaatsvinden.

22 april 2021

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn de volgende aanpassingen op de website www.wilmarw.nl te zien:

- Data met al de details van seizoen 2020-2021 zijn verplaatst naar Historische data. 

- Toegevoegd in deze data een pagina "onderlinge wedstrijden met poedels". waar je je persoonlijk gespeelde wedstrijden (welke score en tegen wie) in terug kunt zien.

- Seizoen 2021-2022 met de speeldata en daarbij enige uitleg over deze 1,5 competitie. (o.a. met aantal thuis/uitwedstrijden).

- Totaal overzicht van alle spelers die afgelopen seizoen ook op de lijst stonden met hun "te spelen aantal caramboles" welke gelijk is aan het aantal van afgelopen seizoen vanwege het geringe aantal gespeelde wedstrijden.

Om te komen tot een definitieve spelerslijst:  
Aan de teamleiders de vraag om aan mij door te geven of er nog aanpassingen zijn in de spelersgroep. 

Als ik deze informatie krijg pas ik de website hierop aan. 
Alvast bedankt voor het doorgeven.