Bedrijfsbiljarten: Nieuws en wetenswaardigheden

17 februari 2021

Vandaag kregen we het bericht dat de vrouw van Krijn van der Hoofd is overleden. Krijn speelt bij de Gemeente.
Namens het Bedrijfsbiljarten is er een condoleancekaart naar Krijn gestuurd. Krijn; heel veel sterkte toegewenst.

Helaas; helaas hebben we (Martin Dekker en Wilmar Wullems) moeten besluiten om het seizoen van het bedrijfsbiljarten te beëindigen. Hoewel al mondjesmaat gestart is met de vaccinatie blijft er voorlopig toch nog een dreiging voor besmettingsgevaar. Er zal voorlopig nog niet gebiljart kunnen/mogen worden. Zo is bijvoorbeeld het DOW PVO gebouw al tot tenminste 15 maart gesloten.

Met dit besluit is er een einde gekomen aan de competitie die al op 14 oktober 2020 noodgedwongen gestopt moest worden vanwege toenemend besmettingsgevaar en de genomen maatregelen door de regering om corona in te dammen.

Ook de sluitingsavond/prijsuitreiking kan jammer genoeg niet doorgaan.

Omdat er slechts 5 speeldagen zijn geweest en de meeste spelers slechts 3 wedstrijden hebben gespeeld (slechts 4 spelers hadden 4 wedstrijden gespeeld) beginnen we volgend seizoen met een schone lei waarbij het aantal "te spelen caramboles" hetzelfde blijft als van het seizoen 2020-2021. 

Voor alle zekerheid hebben we ook besloten om het seizoen 2021-2022 in oktober te starten. Er zijn voldoende speeldagen beschikbaar om de 16 speeldagen in te plannen om het seizoen rond te krijgen. (als alles "normaal" verloopt).

Ik zal de komende weken een nieuw schema uitwerken en de data van het seizoen 2020-2021 naar de historische data zetten. Jullie krijgen een bericht zodra dit gereed is. Eventuele wijzigingen voor wat betreft spelers e.d. gelieve kenbaar maken bij jullie teamleiders zodat deze uiterlijk 1 september verwerkt kunnen zijn. 

Er zijn natuurlijk wel enkele vermeldenswaardigheden van die 5 speeldagen.

- Aan kop in de ranglijst stond Piet Roose met een score van 159,4. dit was echter het resultaat van de ene wedstrijd die hij heeft gespeeld.
  Piet had na die ene wedstrijd eigenlijk al aangegeven dat hij zich niet prettig voelde i.v.m. het besmettingsgevaar.

- Afgetekend aan kop stond de Gemeente met een score van 120 punten en was ogenschijnlijk de gedoodverfde kampioen van dit seizoen.
  We zullen het nooit weten of ze dit inderdaad waar konden maken en of een ander team in staat geweest zou zijn om de gemeente te
  bedreigen.

- Leen de Koning schreef de hoogste partijscore van 111 caramboles op zijn naam. Leen speelde een gemiddelde van 4,28 over de 4 partijen die
  hij heeft gespeeld. Leen was goed op weg om zijn matig seizoen 2019-2020 te doen vergeten.

- We hebben kunnen genieten van de serie van 37 caramboles van Rudy Wiemes. Ook Rudy stond er individueel goed voor met een algemeen
  gemiddelde van 4,05 over 3 gespeelde partijen.

- Het seizoen was jammer genoeg slechts van korte duur maar na 5 speeldagen bleef 72% van de spelers (die gespeeld hebben) nog onder de       100 punten hangen. Deze spelers zullen het waarschijnlijk niet erg vinden om weer met een schone lei te beginnen.

- Een 6-tal spelers hebben dit seizoen niet gespeeld. 

17 december 2020

Gezien de laatste ontwikkelingen met het verhoogde aantal besmettingen en genomen maatregelen is de herstart van de Bedrijfscompetitie wederom achteruit geworpen. 
Maar dat is allesbehalve zeker. Het goede nieuws is dat er wat licht komt aan het einde van de tunnel door het starten met vaccineren in januari. 
Minder goed nieuws is natuurlijk dat het best lang zal duren voordat je (als je dat direct al zou willen) gevaccineerd zal zijn.  
De totale vaccinatie in Nederland zal zeker tot na de zomer 2021 doorlopen is voorspeld.
In januari zullen we (teamleiders samen met Wilmar/Martin) ons gaan beraden of het mogelijk en zinvol is om deze competitie compleet af te kunnen werken wetende dat de eerste maanden van volgend jaar nog onzeker zullen zijn. 
In totaal hebben we op 2 feb. 5 speeldagen "gemist". 
Dus half januari kunnen jullie meer nieuws verwachten.

30 november

Het is zeker dat de Bedrijfscompetitie in 2020 niet meer herstart kan worden. Met het kwakkelend aantal corona besmettingen is het ook de vraag of een herstart begin 2021 er wel in zal zitten. Zie daarvoor ook een dik ?? bij 12 jan 2021 op de pagina "speeldata en team uitslagen" Als de horeca weer "open" mag komen er weer mogelijkheden om te herstarten. 
Maar: zoals eerder aangegeven:  Ook van groot belang is daarbij of al de teams het wel zien zitten om weer te beginnen met biljarten.
Dit betekent dat een eventuele herstart altijd in overleg zal zijn met de teamleiders. Voordat we in onze risicogroep van 60+ aan de beurt zullen zijn voor een vaccinatie (als je dat al zou willen) is het speelseizoen 2020-2021 zo goed als zeker voorbij.

13 november 2020

Door de maatregelen die de afgelopen weken zijn genomen om uitbreiding van het corona virus te verminderen, is het niet mogelijk om op 17 november te herstarten. Ook is het nog lang niet zeker of een herstart op 15 december mogelijk zal zijn. 15 December hangt af van de dan heersende omstandigheden. Ook van groot belang is daarbij of al de teams het wel zien zitten om weer te beginnen met biljarten. Dit betekent dat een eventuele herstart altijd in overleg zal zijn met de teamleiders.

21 okt 2020

Op de laatste speeldag dinsdag 13 oktober zijn de wedstrijden bij het treffen van DOW 2 tegen DOW 1 op video gezet. Hieronder de link naar de 4-e beurt van de wedstrijd Rudy Wiemes tegen Piet Boot. In deze 4-e beurt zijn er in totaal 48!! caramboles gemaakt. Veel kijkplezier in deze rustige biljartweken.

https://youtu.be/dDXaju8jeYw

14 okt 2020

Helaas; helaas zijn we genoodzaakt om de Bedrijfscompetitie weer te stoppen voor de komende 4 weken. Zowel vanuit DOW; BC de Hoeve als 't Karrekot is bevestigd dat de speelruimtes voor de komende 4 weken dicht gaan. Het meest gunstige scenario is dat we na 4 weken weer kunnen herstarten. Dan valt de "schade" nog wel mee omdat de eerstvolgende speeldag, vanwege de herfstvakantie nu gepland stond op 3 november. Deze speeldag vervalt in ieder geval. De kans is m.i. ook reeel  dat er 17 november nog geen groen licht zal zijn om te herstarten. In ieder geval houd ik jullie allemaal op de hoogte na overleg met de teamleiders. Op de pagina speeldata met uitslagen zien jullie dat sowieso 3 november geen speeldag meer is. 

Maar nu terug naar de gespeelde wedstrijden van gisteravond. De verschuivingen zijn, op DOW 1 na met een score van 103 punten, niet groot te noemen. Zowel DOW 2 als 't Karrekot en BC de Hoeve bleven ruim onder de 100 punten steken. DOW 1 stijgt daarmee naar een 2-e plaats.
De strijd om de 2-e plaats is in volle gang. De vraag is of de Gemeente de riante 1-e plaats vast zal kunnen houden. Het zou zomaar kunnen want het team blaakt van zelfvertrouwen.

Toch zijn er zoals eigenlijk altijd enkele vermeldenswaardige partijen en individuele scores geweest.
Het meest in het oog springend is hierbij wel de monsterserie van Rudy Wiemes die in zijn 4-e beurt van 37 caramboles maakte !! Ook leuk voor het publiek om te zien hoe Rudy dit opbouwde. De serie was goed voor 40% van zijn totaal van 91 caramboles.
(Toevallig heb ik o.a. deze partij op video gezet en zal deze serie eruit lichten en op de website plaatsen).

De hoogste wedstrijd score en individuele score komen deze keer op naam van Hennie Janse en Ben Fu die samen een puike partij speelden. Samen hadden ze een score van 265 punten. Hennie had daarbij een score van 141.667 tegenover 123.333 voor Ben.

10 okt 2020

Hierbij de dankbetuiging die Jody Kaijser heeft geplaatst. Namens 't Karrekot en het Bedrijfsbiljarten was er een kaart naar de familie Kaijser gestuurd.

7 okt 2020

De 4-e speeldag zit er op. De gespeelde wedstrijden laten zien dat er veel beweging in de resultaten zit. Zowel de stand in de individuele scores als de stand in het team klassement is flink in beweging. Zie daarvoor de desbetreffende pagina's.

De Gemeente maakt zich op dit moment duidelijk los van "de rest" en staat afgetekend aan de leiding. Met een teamscore van ruim 143 punten klimt de Gemeente naar ruim 116 punten.
Voor de eerste keer dit seizoen heeft een speler (in dit geval Leen de Koning) de grens van de 100 caramboles overtroffen in 20 beurten.
111 in dit geval. Tevens heeft Leen ook de hoogste serie met 26 caramboles.
De hoogste score bij de Gemeente derhalve kwam van Piet Roose die zijn 1-e wedstrijd speelde. Hij voert het individueel klassement aan met 159 punten!!

Ook DOW 1 en 't Karrekot deden goede zaken en stijgen op de ranglijst. 3 teams zitten op dit moment rond een score van 90 punten.

DOW2 is tot nu toe wat minder in beweging en bleef gisteren wederom net onder de 90 punten.

30 sept 2020

Laatste nieuws m.b.t. aanvullende regels voor biljarten in de biljartzaal van DOW vanaf 29 september.

 • De PVO gebouwen vallen onder de horeca, dus dienen we ons te houden aan de maatregelen voor de Horeca.
  • Elk evenement stopt uiterlijk 21:45 uur zodat alle deelnemers uiterlijk om 22:00 uur zich niet meer op het PVO terrein bevinden.
  • Er mogen geen bezoekers/deelnemers meer het PVO gebouw binnen komen vanaf 21:00 uur.
  • Looplijnen blijven actief, net als de minimaal 1,5 meter afstand houden.


   Ook in La Redoute moeten we ook om 22.00 uur klaar zijn.
   Daarom beginnen de thuiswedstrijden daar vanaf nu om 18.30 uur.

23 sept 2020

Voor de liefhebbers van mooie en heftige luchten en de Schelde: afgelopen weken wat time lapse opnames aan de Schelde gemaakt. Veel kijkplezier....

Gisteravond zijn de wedstrijden De Gemeente-DOW2 en DOW1-BC de Hoeve gespeeld.

De Gemeente - DOW2
Met veel overmacht trok de Gemeente de winst naar zich toe. 3 spelers scoorden ruim boven de 100%. Krijn van der Hoofd steeg met zijn score van 175 punten ruim boven zichzelf uit en deed dus goede zaken voor zijn ploeg.
De totale score van de Gemeente, die hun koppositie versterkte, staat nu op 103 punten. Het enige team boven de 100 punten.

De wederom magere score van 85 punten voor DOW 2 stond in schril contrast met de teamscore van 113 punten voor de Gemeente. Wilmar Wullems van DOW2, die tegen Wim Bareman aan moest treden, kon zijn team ditmaal niet helpen en kwam niet verder dan 26 caramboles van de "te spelen" 73.

De afsluitende partij tussen Leen de Koning en Rudy Wiemes was voor het resterende publiek (het was ondertussen bijna 22:00 hr geworden) zeer aantrekkelijk. In totaal werden er 177 caramboles geproduceerd. Leen ging er uiteindelijk met de winst vandoor met 91 caramboles. een score van 123 punten. Rudy eindigde de partij met een zeer respectabel aantal van 86 caramboles en kwam daarmee op 104 punten.

Fre Dieleman, die nog niet heeft gespeeld zal bij de eerstvolgende gelegenheid nog in het zonnetje gezet worden vanwege zijn 1-e plaats in de ranglijst van hoogste scores van afgelopen seizoen.

DOW1- BC de Hoeve:
DOW1 heeft zich goed gerevancheerd en stijgt op de ranglijst naar de 3-e plaats. Martin Dekker van DOW1 en Willy van Bree, die tegen elkaar speelden kwamen beiden op een mooie hoge score van 134 punten uit. Opvallend is echter dat alle andere spelers van beide teams niet boven de 100 punten uitgekomen zijn. Zie hiervoor de pagina met de wedstrijdbriefjes. 

De gemiddelde score van BC de Hoeve bleef wederom achter. Op het totale wedstrijdbriefje kunnen jullie de details zien

P.S. I.v.m. de leesbaarheid staan op dit moment alleen de totale team-wedstrijdbriefjes op deze site. Ik (Wilmar) zal een aparte pagina maken voor al de individuele wedstrijden. Hier zijn zo te horen meerdere biljarters toch in geinteresseerd.

P.s. de hele kleine verschillen tussen de ingevulde teamlijsten in de grafiek en bij de speeldata met teamuitslagen komen door afrondingen op de ingevulde lijsten. De grafiek en de punten op de speeldata met teamuitslagen zijn correct. 

16 sept 2020

Zo; de 2-e speeldag zit er op.
Alle 5 teams hebben nu minimaal 1 keer gespeeld waarbij er op dit moment 27 van de in totaal 42 spelers op de individuele scoringslijst staan.
Op deze lijst zien we 2 spelers van BC de Hoeve op resp. de 1-e (Willy Jonkers) en 2-e plaats (nieuwkomer Romain van Hoecke) staan.
Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers.
Op de laatste plaats staat op dit moment Ko Dieleman van hetzelfde team. Ko kwam in zijn wedstrijd "tegen" Wilmar Wullems niet verder dan 33 caramboles van de "te maken" 92. We waren het er voor de match over eens dat we niet tegen elkaar maar vaak tegen onszelf spelen. Niet getreurd Ko. We weten allemaal dat je vele malen beter kan dus dat komt zeker goed.

Het blijkt een toch wat moeizame start te zijn blijkens de individuele- en teamscores. Op dit moment staat de Gemeente op de eerste plaats met een score van 92.872. Leen de Koning speelde daarbij 2 partijen voor de Gemeente.
Slechts 6 spelers hebben een score van boven de 100 punten tot nu toe. 

Mutatie bij DOW1/DOW2.
Rudy Wiemes, eerst van DOW2 naar DOW1 gegaan komt weer terug naar DOW2 door (voorlopig) wegvallen van enkele spelers bij DOW2.
Mutaties zijn verwerkt.
Rudy: welkom terug van eigenlijk niet weggeweest te zijn.

10 sept 2020

Bij het afsluiten van het seizoen 2019-2020 hoort natuurlijk ook het overhandigen van de wisselbeker. Theo van Damme, teamleider van DOW 2, nam vol trots de beker in ontvangst voor zijn team. Het team bestond afgelopen seizoen uit de volgende spelers: Theo van Damme, Krijn de Graaf, Hans Molenaar, Aad Tuit, Gidius van de Waeter, Ben Fu, Piet de Koeijer, Rudy Wiemes en Wilmar Wullems.

Behalve de wisselbeker kreeg Theo ook 2 flessen wijn vanwege zijn prachtige 2-e plaats op de lijst van hoogste individuele progressie met een score van 134%. Ook daarvoor gefeliciteerd Theo.

Het verloop van de stand over het seizoen is te zien in de grafiek onder de foto. De supersterke start kon de Gemeente toch niet vast houden.
De meest constante ploeg DOW 2 heeft uiteindelijk gewonnen. Hoe het dit jaar gaat verlopen? We zullen het zien.

 

8 Sept 2020:


8 september zijn de eerste wedstrijden gespeeld in het nieuwe seizoen 2020-2021. De wedstrijden DOW1 - 't Karrekot zijn er een om heel snel te vergeten. Gedeelde smart is halve smart gold voor bijna alle spelers van beide teams. Slechts 1 speler (F.Koole van DOW 1 met 102%) kwam maar net boven de 100% uit. De genoemde redenen door de spelers voor het slechte resultaat waren: veel te lang geleden dat we hebben gespeeld; we worden ook weer een jaartje ouder; wennen aan het nieuwe laken, de nieuwe ballen enz. enz.
Voor DOW was het overigens iets minder dramatisch dan eerst berekend. Zie de correcties op de pagina's "wedstrijdformulieren teams" en "wedstrijdformulieren individueel". (ook een kleine correctie voor 't Karrekot).

Aan het eind van de avond zijn 3 spelers van van 't Karrekot in het zonnetje gezet. Van rechts naar links op bovenstaande foto:
- Gerard Luijk vanwege zijn verdienstelijke 3-e plaats in het seizoen 2019-2020. Progressie 128%!!
- Willy Moes vanwege zijn jarenlange inzet als penningmeester van het Bedrijfsbiljarten en
- Aad Troost vanwege zijn meer dan 30 jaar lange inzet als voorzitter/wedstrijdleider. Aad zijn enthousiasme is ongekend, getuige al de data die  hij in al die jaren met iedereen heeft gedeeld op zijn website www.troost1950.nl. Al deze data is ook veilig gesteld op deze website.

Vandaag kregen we ook nog het bericht dat Kees Kaijser is overleden. Kees kwam uit voor 't Karrekot van 1987 tm 2016.

Namens 't Karrekot en het Bedrijfsbiljarten stuurt Aad een gezamenlijke condoleancekaart naar de familie. Jody en kinderen; heel veel sterkte toegewenst. Op de foto uit 2016 staat Kees met het geruite overhemd.

Augustus 2020: 

- Huisregels aangepast i.v.m. corona. Wijziging betreft:

 • In onderling overleg zorgt men voor een schrijver en arbiter*. Afwijking tijdens coronona periode:

*Er zal geen arbiter rond de biljarttafel lopen, de schrijver is in dit geval ook de teller en we    
  rekenen op ieders eerlijkheid in deze.

  - Na 17 jaar!! heeft Piet Roose het stokje van teamleider bij de Gemeente overgedragen aan Leen de Koning. Piet; heel veel dank voor je inzet.
  Leen welkom als teamleider. Piet blijft nog wel biljarten bij de Gemeente. 

  - Vanwege het geringe aantal spelers bij DOW 1 zijn de volgende mutaties doorgevoerd:
  Rudy Wiemes gaat van DOW 2 naar DOW 1. Marcel Schelfaut is een nieuwe speler bij DOW1. Te spelen aantal caramboles 32*.
  Hennie Jansen heeft zich terug aangemeld om te starten in de competitie.

  - Peter den Engelsman is toegevoegd aan het team van de Gemeente. Te spelen aantal caramboles 48*

  - De leden van al de teams zijn geinformeerd over de website (speeldata enz).
  Voor 4 teams is een protocol beschikbaar voor de nieuwe 1.5 m samenlevingscultuur om coronabesmetting te voorkomen. Het protocol van DOW 1/2 wordt 3 september nog geactualiseerd.

  Corona Protocol T Karrekot
  PDF – 83,4 KB 387 downloads
  Protocol Biljartvereniging Gemeente Terneuzen
  Word – 27,6 KB 373 downloads
  Corona Protocol DOW 1 En 2
  Word – 14,6 KB 369 downloads

  Juli 2020:

  Vragen aan teamleiders:

  Zijn jullie akkoord met de volgende aanpassingen?

  1. Kleine aanpassingen in de huisregels w.o. het spelen van 2 wedstrijden door een speler indien er geen 5 man op de been kan worden gebracht.
  2. Het voorstel om de “missers/poedels” niet meer te vermelden omdat dit niet echt positief voor meerdere spelers is. Zie hiervoor ook met name de lijst met de individuele scores die ook weer gesorteerd zal worden op hoogst gemiddelde aantal punten. Is nu als voorbeeld gesorteerd op hoogst aantal “te spelen caramboles” In deze lijst wil ik nog de vorige ranking positie noteren. (dus of een speler stijgend/dalend is).
  3. Teamscore/actuele stand zal worden weergegeven (zie voorbeeld) in trendgrafiek.
  4. Ook een persoonlijk overzicht per speler, tegen wie hij heeft gespeeld met welk resultaat, moet ik er nog in bouwen. Veel spelers kijken hier toch ook naar.

  Antwoorden:

  BC de Hoeve:
  Geen opmerkingen.
  DOW1:
  Geen opmerkingen.
  DOW2:
  Akkoord
  De Gemeente:
  Geen opmerkingen
  ’t Karrekot:
  Akkoord met wat aanvullende tips die voor het belangrijkste deel verwerkt zijn.

  Is er een procedure/protocol voor de nieuwe 1.5 m samenlevingscultuur om coronabesmetting te voorkomen?

  Antwoorden:

  BC de Hoeve:
  Vraag staat nog open.
  DOW1/2:
  Protocol is aanwezig als levend document. Dit protocol voorziet er op dit moment in dat er kan worden gebiljart op 2 tafels.
  De Gemeente:
  Vraag staat nog open.
  ’t Karrekot:
  Protocol is aanwezig.

  Mutaties:

  Mutaties aangebracht na verkregen input van de teamleiders. De volgende mutaties zijn doorgevoerd:
  * BC de Hoeve: Gestopt: J. KriegerJ.  G. Overgauw. Nieuwe speler met *: R.v.Hoecke. Romain; welkom in de Bedrijfscompetitie.

  * De Gemeente: Gestopt: J.Verpoorte en A.Boer. 

  * DOW1: Gestopt: C.Baumgarte en H.Jansen. Aanvulling gevraagd aan DOW 2. (Hennie Jansen zie update augustus)

  * DOW2: Geen spelers gestopt of nieuwe spelers. Wel de vraag van DOW1 om een speler te leveren.

  * 't Karrekot: Geen spelers gestopt of nieuwe spelers aangemeld.


  De website
  www.wilmarw.nl in de lucht geschoten en gevuld met diverse pagina's i.o.m Aad troost en Martin Dekker.